Načelnik Klapan otkriva nam vezu između Joška i pokojnog Tomislava Ivčića i kaže: “Rado je dolazio kod djeda i bake iako je od juniorskih dana imao obaveze na treninzima”

Srebro zlatnog sjaja prije četiri godine i ništa manje značajnu broncu ove, donijeli su Vatreni u malu zemlju velikih nogometnih talenata. Iz zadarskog kraja potječu neki od najuspješnijih, pa ponos koji gajimo prema našem sportskom naslijeđu nije neopravdan.

Uz Luku Modrića, Šimu Vrsaljka, Danijela Subašića, Dominika Livakovića i Martina Erlića našim osjećamo i Joška Gvardiola, senzaciju prvenstva u Katru. Njegovo novigradsko porijeklo koje je često isticano u medijima zadnjih tjedana, daje nam prava na to.

Zorro, maskirani osvetnik, ministar obrane zapravo je jednostavan i lijepo odgojen momak koji nije zaboravio familiju i prijatelje iz gradića smještenog u zaljevu podno Velebita. Danas ih dolazi pozdraviti.

Pripremamo program dočeka koji počinje u 16 sati. Ispred općinske zgrade je postavljena pozornica, a oko 17 sati očekujemo da će Joško pozdraviti sve okupljene. Pripremili smo bakljadu i vatromet, bit će to dobra fešta, kaže nam općinski načelnik Joso Klapan.

Na mladog braniča koji polako izrasta u jednog od najboljih svjetskih stopera Novigrađani su ponosni.

Ovdje svi prate i vole hrvatsku reprezentaciju. Nastup naših nogometaša, naravno, gledalo se i kroz igru Joška Gvardiola. Riječ je o posebnoj ljubavi, kad imate čovjeka koji je odavde, onda je to ponos cijelog mjesta. A ja vjerujem da se on isto tako ponosi svojim porijeklom. Poznajem njegovog djeda i baku, znam mu i oca koji je moja generacija. Potiče iz jedne skromne obitelji koja je imala trnovit životni put. Sin je ribara. Njegov životni uspjeh tim više je jedna posebna priča. Ući među 11 najboljih igrača na svjetskom prvenstvu, to je stvarno nevjerojatno. Rado je dolazio na ljetovanja kod bake i djeda. Uvijek bih ga vidio u prolazu dok je trčao, trenirao. On je skroman dečko, živio je čisto sportski. Kratki su to bili dolasci jer je već od pionirskih, juniorskih dana imao obaveze na treninzima, kazuje nam Klapan.

Tata jednog od trenutno najboljih hrvatskih nogometaša, Tihomir Gvardiol, na tržnici u Zagrebu prodaje ribu. Dok se njegov sin pripremao za Neymara, Messija i ekipu, vrijedno je obavljao svoj posao. Svojom skromnošću obitelj Gvardiol osvojila je srca čitatelja.

To je interesantna priča. Novigradski ribari uvijek su imali štand na zagrebačkom Dolcu. Joškov otac prodaje ribu na štandu od poznate novigradske obitelji Ivčić. Novigrađanin je i pokojni pjevač Tomislav Ivčić pa je tu jedna zanimljiva spona između jednog od najpoznatijih hrvatskih pjevača i skladatelja svog vremena i uspješnog nogometaša, kaže nam za kraj načelnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...