Nakon prometne nesreće, tvrdio da je bio za volanom umjesto pijanog vozača, pa obojica zaradila prijavu

Policijski službenici Postaje granične policije Gračac dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 35 i 31 godinu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ovjeravanje neistinitog sadržaja.

– Naime, 29. kolovoza 2022. godine u jutarnjim satima u Gračacu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je izazvao vozač automobila Volkswagen Transporter, gospićkih registracijskih oznaka, nakon čega se 35-godišnjak, na poticaj 31-godišnjeg vozača, koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i pod zabranom, policijskim službenicima predstavio kao osoba koja je upravljala automobilom koji je sudjelovalo u prometnoj nesreći o čemu su policijski službenici sastavili odgovarajuću dokumentaciju.

U namjeri dovođenja nadležnog tijela u zabludu, svojim vlastoručnim potpisima ovjerio je dokumentaciju prometne nesreće, iako je znao da ovjeravaja neistinite tvrdnje, odnosno da 35-godišnjak nije sudjelovao u prometnoj nesreći kao vozač automobila. – priopćeno je iz zadarske policije.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv 35-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Gospiću zbog kaznenog djela Ovjeravanje neistinitog sadržaja te je protiv 31-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog poticanje na počinjenje kaznenog djela.

Također, protiv 31-godišnjaka se nadležnom sudu podnosi Optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...