Neuspjeli sastanak s predstavnicima klubova vijećnika, Rubeša poveo novinare, Dukić napustio susret uz riječi: Ovo je performans

Jutros u 9 sati u Gradskoj upravi trebao je biti održan radni sastanak predstavnika klubova vijećnika s gradonačelnikom Brankom Dukićem kako bi se pronašlo rješenje da prihvaćeni amandmani u proračunu za 2023. budu zakoniti.

Na taj je sastanak stigao vijećnik Akcije mladih, Ante Rubeša, koji se sa sobom poveo i predstavnike medija. Prethodno su iz SDP-a najavili svoj nedolazak, a tek kasnije stigao je Damir Biloglav iz Domovinskog pokreta.

– Ovo je zamišljeno kao radni sastanak s predstavnicima klubova da se ukaže što je u redu i što nije i način daljnih procedura. Imao bi svatko obrazloženje što i kako, rekao mu je Dukić.

– Ja sam na neki način inicirao ovaj sastanak, zvao sam gospodina Antu na Badnjak i rekao sam da sad kad imamo nekakav ulog, da možemo razgovarati. Prije na onim razgovorima koji su se odvijali na isti način kao i prošle godine na koji smo se mi odazvali, vi se sjećate, čak smo i pozivali sve političke opcije pošto je to bila prva godina i bio je red da se odazovemo na taj sastanak. I na tim sastancima smo predlagali inicijative. 

Mi te amandmane nismo pisali iz glave, niti smo ih izmišljali nego smo se konkretno čuli s tim ljudima i konkretno želimo pomoći tim ljudima i sad smo se našli s vama da vidimo na koji način možemo pomoći ljudima koji su dobili potporu u Gradskom vijeću Grada Zadra s tim da samo spremni razgovarati o tim amandmanima koji su vama nezgodni, veliki i razgovarati na način kako će se ti amandmani povući, ako je to potrebno. Sve je u interesu građana grada Zadra, rekao je Rubeša tom prigodom na što mu je gradonačelnik odgovorio:

– Dva se mjeseca razgovaralo se o proračunu, ti se nisi udostojio doći. I sad nam kažeš da imaš asa u rukavu za pregovaranje da bi došli do nekog proračuna. To je tvoja krivnja i tvoja greška. Ja sam vas upozorio na Gradskom vijeću da ste donijeli nezakonite akte i gotovo sad. 

– Ajmo riješiti nezakonitost!, pozvao je Rubeša.

– Hvala što si došao, to je trebao biti radni sastanak da vidimo na koji način taj proračun dovesti u normalne zakonske okvire. Ovo je performans, rekao je gradonačelnik i napustio ovaj nesuđeni sastanak.

Rubeša je dalje nastavio razgovor sa zamjenikom Antom Babićem.

– Vi želite razgovarati ili slati to na ministarstvo? Ako vi to pošaljete na ministarstvo, vi svjesno blokirate ovaj grad i vi izazivate izbore. Jeste vi toga svjesni? Nema problema, što se nas tiče mi možemo sutra na izbore. Je li vama u interesu da zaposlenici Nasada dobiju kolektivni ugovor? Je li vama u interesu da se napravi stomatološka ambulanta za djecu s posebnim potrebama? Je li vama u interesu da srednjoškolci imaju 50 posto jeftiniju pokaznu kartu. Ja sam zbog toga došao tu, ne zbog nečeg svog, nastavio je Rubeša.

U to je stigao i Biloglav, ali očito je bilo da od sastanka neće biti ništa.

– Mislio sam da ćemo razgovarati o tim amandmanima, ako je neki od njih nezakonit moglo ga se povući, ali ovdje su izašli samo ultimativni stavovi, kazao je Biloglav.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...