Obitelj Vranković donirala Općoj bolnici Zadar dva uređaja u vrijednosti od 52 tisuće eura: “Želimo pomoći Palčićima.”

Danas je obitelj Vranković dodijelila donaciju Općoj bolnici Zadar. Donaciju su uručili pomoćniku ravnatelja doktoru Anti Toliću s odjela za neurologiju, posredstvom Kluba roditelja nedonoščadi Palčić. Radi se o inkubatoru i shuttleu koji služe za transport Palčića unutar bolnice. Donaciju su uručili u spomen na svoga sina koji je rođen kao Palčić. Tim povodom novinarima se obratila Anka Vranković, te se zahvalila svima.

– U svoje ime, ime svog supruga i ime našeg sina zahvaljujem se svima. Naš sin je volio Zadar, zadarsku bolnicu. Tu je prebolio meningitis kao mali. Strašno je volio djecu i pomaganje djeci, to mu je bio životni put, rekla je donatorica.

Obitelj Vranković dugo je živjela u Americi, a vratili su se u Zadar prije 15 godina. Njihov sin Robert svake je godine dolazio u Hrvatsku, koju je, prema riječima njegove majke, jako volio. – Robert se htio vratiti i živjeti ovdje, ali eto, Bog je htio drugačije, izjavila je emotivna majka. Robert je prije tri godine preminuo od srčanog udara te je njegova obitelj odlučila donirati uređaje  u spomen na njega.

– Neka bude dio njegove ljubavi ovdje za djecu. Mi imamo stan i kuću i jedino što sada možemo je pomoći s novcem koji imamo. Mislim da Palčićima treba najviše pomoći, Robert je bio mali Palčić, ali je narastao u velikoga anđela s ogromnim srcem. To želim za sve male Palčiće koji budu u ovom inkubatoru da im pomogne, poručila je emotivna majka.

Novinarima se zatim obratila Iva Šokota Mihaljević, voditeljica Odjela za neonatologiju OB Zadar rekavši kako trenutno imaju dostatnu opremu, ponajprije zahvaljujući donacijama, ali im nedostaje  stručnog kadra.

– Nabavili smo dosta doga što nam treba prateći tokove suvremene neonatologije. Ono čega nam trenutno najviše fali je kadar, znači imamo dosta opreme, novorođenčadi koje su ugrožene i bolesne svake godine se rađa otprilike jednak broj, ali u budućnosti će biti sve manje liječnika koji će se brinuti za njih, rekla je.

Naglasila je kako trenutno imaju šest inkubatora, a ovaj koji im je donirala obitelj Vranković bitan je jer pomaže transportu djece unutar bolnice. Također je naglasila da trenutno imaju Palčića na odijelu, ali nijedan više nije u inkubatoru.

Naposljetku je pred novinare stala Željka Vučko iz Kluba roditelja nedonoščadi Palčić rekavši kako im se obitelj Vranković obratila sa željom da doniraju dva vrijedna inkubatora te su zajednički realizirali donaciju u dogovoru s Odijelom. Objasnila je funkciju oba donirana uređaja.

– Jedan uređaj je inkubator, a drugi je tzv shuttle na koji se priključuje inkubator da bi imao sve održive funkcije kako bi dijete održavao za vrijeme transporta. Cijena oba uređaja je 390 tisuća kuna odnosno oko 52 tisuće eura, rekla je za kraj Vučko.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...