Cestitka_Uskrs

Obrovački Božić pod Velebitom prvi put zasjao u punom sjaju

Obrovački advent pod nazivom BožIć pod Velebitom započeo je 19. prosinca ove godine i za sami početak razveselio najmlađe koji su taj dan došli po svoje poklone kod Djeda Mraza I njegovih vilenjaka. Kako i samo ime manifestacije odaje da se radi o mjestu gdje hladnoća udara i one najotpornije, kuhano vino i miris fritula ipak su uspjeli održati ljude na prvom Adventu u gradu.

Pokraj rijeke zrmanje zasjala su mnoga svjetla lampica. Most koji dominira svojom ljepotom, drvene kućice, i ukrasi oko njih stavljaju na lica ljudi osmjehe i dobro raspoloženje, a djecu tjeraju na igru i veselje. Velika posebnost ove nove manifestacije koju pruža grad Obrovac je ponuda jela i pića koju možete isprobati ako se nađete u blizini. Ima tu kuhanih sarmi, crnog rižota od sipe, neizostavnih burgera I domaćih kobasica s kupusom i grahom, suhe kozovine i drugih jela, a za zasladiti nepce naićI ćete na fritule, palačinke, baklave, i dobro poznati prisnac.

Miris kuhanog vina i gina mami građane na ovaj uistinu poseban advent podno Velebita. Ne smijemo zaboraviti spomenuti i BožIćni turnir u odbojci koji je sastavni dio programa adventa, kao I radionice za djecu na kojima su izrađivani ukrasi za jelku. Na sami Badnjak održat će se zajednički ručak uz porcije bakalara za građane I goste, a u večernjim satima nastavak druženja uz glazbu uživo. U ovakvom ozračju Obrovac će biti sve do prvog dana 2023. Godine uz prigodne koncerte I nastupe dj-a, pa svakako stignete doživjeti čaroliju BožIća pod Velebitom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...