Opća bolnica Zadar nabavila je novi dijagnostički ultrazvučni uređaj. Rak dojke najčešći je tip raka kod žena u Zadarskoj županiji

Rak dojke najčešće je sijelo raka kod žena, kako u svijetu tako i u Zadarskoj županiji. Ono što karakterizira ovaj oblik raka je velika mogućnost izlječenja ako se otkrije u ranom stadiju, u čemu veliku ulogu ima kvalitetna medicinska oprema.

Zbog nacionalnih smjernica i veće osviještenosti populacije, te nacionalnih preventivnih pregleda sve se veći broj žena odlučuje na redovnu kontrolu ultrazvukom, te tako Opća bolnica Zadar iz godine u godinu bilježi stalan porast zahtjeva za ovom dijagnostikom.

Upravo stoga je za potrebe Odjela za kliničku radiologiju nabavljen dijagnostički ultrazvučni uređaj HITACHI ARIETTA 750LE. Uređaj je dizajniran i opremljen najznačajnijim aplikacijama premium klase ultrazvučnih uređaja, a posjeduje: 22″ OLED pregledni monitor visoke rezolucije smješten na potpuno pomičnoj ruci (podešavanje u svim smjerovima), 10,4″ LCD zaslon u boji osjetljiv na dodir za kontrolu rada uređaja, 4 priključka za ultrazvučne sonde i 2 priključka za neaktivne sonde, kontrolni panel s mogućnošću zakretanja, i podešavanja po visini.

Nabavkom navedenog uređaja osigurava se viša razina kvalitete i dostupnosti u ultrazvučnoj dijagnostici, a što je prepoznato od strane Grada Zadra koji je donirao sredstva za kupnju uređaja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...