Cestitka_Uskrs

Optimizmam prije dvoboja! “Riješit ćemo utakmicu u 90 minuta”, “Tučemo Brazil s 2-0”, “Ovakvu sredinu nema nijedna ekipa svijeta”

Vidovnjaci, giboni iz ZOO-a, političari, sportaši… Nema tko danas nije dao prognozu susreta Hrvatske i Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Oči milijuni ljudi danas će biti uprte u ‘crveno bijele’. Dalićeva ekipa s teškim utegom ulazi na travnjak stadiona Education City u Al Rayyanu. Kladionice ne daju nikakve šanse Hrvatskoj, brazilski mediji okršaj nazivaju “last danceom zlatne generacije”, ispred imena Brazila epitet je favorita, a protivnička ekipa ‘prijeti’ izvođenjem pobjedničke sambe nakon svakog pogotka protiv Vatrenih.

Ipak, Hrvatska nije obeshrabrena. Odbrojavamo sate do današnjeg dvoboja s dozom treme, ali i optimizma.

Mišljenje smo zatražili od zadarskih znalaca iz područja “najvažnije sporedne stvari” na svijetu.

Dragan Župan, bivši kapetan Zadra:

Podjednake su šanse! To je četvrtfinale. Bilo koje ekipe da igraju u četvrtfinalu, tu nema izraženog favorita. Svi govore da je Brazil favorit današnje utakmice, ali to ne mora ništa značiti. Mi imamo vrhunsku ekipu, ja virujem u njih. To je sve igra na ispadanje, jedna loša karika, jedan loš potez te izbaci s turnira. Imamo itekako šanse. Rekao bih da smo 50:50.

Svi pričaju o adutima moćnog Brazila, ali Župan kategorički tvrdi da niti jedna svjetska ekipa nema ono što imamo mi.

Naša prednost je Luka Modrić i sredina terena, Brozović, Kovačić, da dalje ne nabrajam. Vrhunska, top ekipa! Imamo dobru klupu, izbornika, mi samo trebamo vjerovati. Znači takva tri igrača u sredini nema nijedna reprezentacija na svijetu!

Josip Bepo Bajlo, dugogodišnji djelatnik NK Zadar:

Riješit ćemo utakmicu u našu korist u 90 minuta, pobijedit ćemo s 2-1! Imamo i mi svoje “matadore” koji nam mogu donijeti plasman u polufinale, a strijelci će biti Perišić i Kramarić. Nisam opet krenuo put Katra, ali ako prođemo Brazil sigurno idem, i to do kraja! Dobit ćemo Argentinu ili Nizozemsku u polufinalu, i na kraju ćemo uzeti zlato.

Dragan Blatnjak, trener HNK Zadar:

Naravno da je Brazil favorit, ali za dobiti ih trebamo odigrati najbolju utakmicu na ovom Prvenstvu, s time da Brazil odigra nešto lošije. Naravno da nas i sreća protiv takvih momčadi treba i malo pomaziti, u susret moramo ući hrabro, odlučno i vjerovati u sebe. Nadam se kako ih možemo pobijediti i bez produžetaka i penala, zadovoljan bih bio i s 1-0. ali ako ipak dođe do ruleta na jedanaesterce mi smo tu majstori, jer imamo tu neku psihološku prednost od prije, idu nam penali!

Ivan Bubalo, najbolji strijelac HNK Zadar:

Iako nisam zadovoljan s našim dosadašnjim igrama, ipak se nadam da ćemo proći Brazil i plasirati se u polufinale, makar na penale! Mislim da bi Hrvatska trebala igrati bez napadača, jedino možda s Kramarićem kao s nekom povučenom špicom. Svakako trebamo igrati oprezno, jer Brazil je uistinu individualno jak, moramo igrati plitko na brze kontre preko krila. Nakon regularnih 90 minuta završit će 2-2, i onda ćemo ući u produžetke i jedanaesterce.

Mate Stojanov, vratar HNK Zadar:

Sigurno ćemo tuči Brazil s 2-0, oba gola zabit će Kramarić! Trebamo se braniti i stati u čvrsti blok, onda im uvaliti dvije kontre, i bit će gotovo stvar! Brazil igra na kontre, smatram kako ih trebati dobiti upravo na taj način, njihovim oružjem. Najveća opasnost nam prijeti od Neymara i Viniciusa, koji su izuzetno brzi. Mi imamo kreatore poput Modrića, Kovačića i Brozovića, dok Brazil takvih igrača nema, orijentiraju se na brzinu i tehniku.

Marko Jordan, igrač HNK Zadar:

Iako su “carioce” top momčad, i nas se treba nešto pitati. Neće biti puno golova, i ovaj put mislim kako će se igrati produžeci, pa onda penali, a tu će odlučivati sreća. Nakon 90 minuta rezultat će biti 1-1, trebaju naši bekovi biti na nivou i zatvoriti Neymara i Viniciusa, dođemo li do finala idem u Katar!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...