Osim u Zadru zbog dojava o bombama evakuirano više sudova u Zagrebu, Splitu i Varaždinu

Evakuacija “žutog suda” u Zadru nije izoliran slučaj.

U državnim institucijama i sudovima širom Hrvatske zabilježene su dojave o bombama.

Zagrebačka policija u ponedjeljak je potvrdila kako joj je ujutro u samo pola sata dojavljeno o postavljanu eksplozivnih naprava na više lokacija u Zagrebu, a u tijeku su provjere i postupanja kako bi se utvrdilo jesu li dojave lažne.

Jutarnji list javlja da su prijeteće upozorenje dobili Vrhovni sud u Amruševoj te Visoki kazneni sud i zagrebački Županijski sud u zgradi na Zrinjevcu, a dojave su navodno upućene e-mailom. Obje zgrade su evakuirane, te bi policija ubrzo trebala provesti protueksplozijsku kontrolu.

Nešto prije 10 sati ispražnjena je i zgrada varaždinskog suda, gdje su smješteni županijski, općinski, trgovački i prekršajni sud i u ovo je vrijeme bila puna.

Zaposlenici splitskog Općinskog i Županijskog suda, Općinskog i Županijskog državnog odvjetništva te zemljišnika, njih nekoliko stotina, evakuirano je iz zgrada zbog dojave o postavljenoj bombi.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...