Peđa Grbin: “SDP je tražio smanjenje poreza na plaće, ali HDZ od toga odustao jer nemaju hrabrosti.”

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je danas, sudjelujući na SDP-ovoj tribini Bolji rad, bolji život, kako je borba za plaće i standard građana najvažnija bitka za koju se društvo i država moraju izboriti. Grbin ističe kako je to presudno u doba inflacije i rasta cijena te podsjeća da je SDP predložio povećanje neoporezive osnovice kako bi, kroz smanjenje poreznog opterećenja rada, građanima ostalo više novca. HDZ je od toga odustao jer nemaju hrabrosti, a niti želje građanima osigurati kroz porezno rasterećenje više novca za podmirivanje svakodnevnih troškova, ustvrdio je.

“Predlagali smo niz mjera, HDZ pristao samo na jednu”

Također je napomenuo kako su kroz Zakon o radu predlagali niz mjera za poboljšanje položaja radnika i omogućavanje većih plaća, ali je od svega toga HDZ pristao samo na povećanje plaće za rad nedjeljom. To je borba koju će SDP nastaviti u Hrvatskom saboru te u gradovima, općinama i županijama. Puhat ćemo vladi za vrat, jer da nije bilo pritiska SDP-a ne bi bilo niti ovoga povećanja za rad nedjeljom, kaže Grbin. Na upit o prijetećim paketima koje dobivaju ukrajinska veleposlanstva te je li slučajno da je i Hrvatska “na meti”, Grbin je naglasio kako to nije izdvojeni incident, jer su slični paketi upućeni ukrajinskim veleposlanstvima u još nekim zemljama.

– Očito je da rat pomalo izlazi iz granica Ukrajine i toga svi moramo biti svjesni. Ovaj rat ima izravne posljedice i na naš život kroz porast cijena, stoga moramo najoštrije osuditi ljudske gnusobe koje su se odlučile na ovakav odvratan potez, rekao je predsjednik SDP-a.

Također je komentirao jučerašnji posjeta premijera Andreja Plenkovića Osijeku, gdje je izjavio da su kroz projekt “Slavonija, Baranja i Srijem” učinjeni važni iskoraci i da nema sektora gdje nije bilo unapređenja kvalitete života na istoku Hrvatske kroz korištenje europskih sredstava.

– Tomislav Tolušić, koji je izgradio svoju vinariju, ili Gabrijela Žalac, koja je iz EU fondova izvukla 23.750 kuna za proslavu svoga rođendana, to su jako dobro osjetili, ali bojim se da drugi ljudi od toga nemaju neke pretjerane koristi, rekao je Grbin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...