Plenković o obnovi: “Treba ubrzati izgradnju zamjenskih kuća, obnova je naš stalni prioritet.”

U Čakovec je stigao predsjednik Vlade Andrej Plenković. Sastao se s međimurskim županom Matijom Posavcem i gradonačelnicom Ljerkom Cividini. Sudjelovao je i na sastanku sa županima uključenima u Razvojni sporazum za sjever Hrvatske, nakon kojega je potpisan niz vrijednih ugovora. Pitanja oko aktualnih tema nije mogao izbjeći, a nagađanja o novom resetiranju Banskih dvora u izjavi za medije nakon sastanka nazvao je špekulacijama.

– Preko Božića sam se posvetio obitelji, tek jutros sam krenuo pratiti medijsko ozračje koje se stvorilo ne znam otkud. Naš zajednički posao svih ministara, ne samo Paladine ili Hanžeka, nego svih jest da ubrzaju obnovu, kazao je Plenković u izjavi za medije nakon sastanka upitan o budućnost ministra čiju se smjenu zaziva, a neki su shvatili da ga je kritizirao i sam Plenković.

– Ovo drugo su neke špekulacije koje ne kanim dalje komentirati, poručio je i pozvao da se još jednom posluša što je govorio: – Kad sam rekao da je obnova nestvarno spora, znači da treba ubrzati izgradnju zamjenskih kuća i konstrukcijsku obnovu, prenosi Dnevnik hr. 

Na opetovana pitanja novinara oko nagađanja da je Paladina rekao da će otići do kraja siječnja, Plenković je kazao: – Imam dojam da ste dobili zadaću da preko Badnjaka lovite ministre na špici i da ih lovite u ofsajdu. Mene love već šest godina pa ništa, neće ni sada.

Upitan o izjavi SDSS-ova Milorada Pupovca da se čaša strpljenja prelila i da se mora napraviti rez po pitanju obnove, Plenković je rekao da on tu izjavu nije vidio.

Na pitanje o mogućnosti prijevremenih izbora i možebitnim žetončićima, Plenković je kazao da će izbori biti kad će izbori biti. Pitanje mu nije dobro sjelo te je podsjetio da postoje oni koji su u Saboru bili protiv Vladine odluke o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

Plenković je potvrdio ranija nagađanja da on na Baniju ove godine više neće, naime, za koji dan bit će točno dvije godine od potresa koji je razorio Baniju. Prošle godine zamalo je u posjetu Petrinji netko ga je zamalo pogodio grudom snijega.

Nećemo jer smo bili prije koji dan, imamo puno obaveza danas i sutra, pripremamo se za Schengen i euro. Obnova je stalni prioritet, poručio je Plenković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...