Plesna udruga Gesta u ponedjeljak u HNK Zadar održava premijeru dramsko – plesne predstave To malo klupko vjere

Plesna udruga Gesta najavljuje novu premijeru iz njihove radionice. Kao i sve Gestine predstave i ova je autorski uradak umjetničke voditeljice Nene Jurišić. Gesta se nakon dvije godine pauze vraća u Hnk- a i sa nestrpljenjem isčekujemo ponedjeljak. U samoj predstavi će nastupiti cijeli plesni ansambl Geste i glumci neki stalni, a nekima je ovo prvo glumačko iskustvo, a radi se o dvije djevojčice od 8 godina. Mihaela Miočić i Franciska Mustać djevojčice su koje smo izabrali na audiciji i koje će uz Lina Brozića , Sanju Grginu i Anu Cmrečnjak profesionalne glumce (Kazalište lutaka Zadar ) i strastvene glumce amatere Mimija Zadarskog i Anu Vidić ispričati simpatičnu priču, zanimljivog naziva To malo klupko vjere.

Božićne priče su za mene najzahtjevnije teme, već je gotovo sve viđeno kroz filmove, crtiće i knjige za djecu, no mene kao autoricu uvijek zapravo na priču navedu stvarne situacije, tako je bilo i u ovom slučaju. Naravno, prije premijere ne otkrivamo radnju, zato su i naše predstave toliko zanimljive publici jer nisu viđene. Božić je vrijeme radosti i darivanja, ali kojim vrijednostima učit djecu kroz odrastanje. Svaka naša priča ima snažnu poruku i djeca su dolaskom u Gestu došla prvenstveno zbog plesa, on je bio spona koja nas je povezala, ali možda zbog mog zvanja odgoitelja predškolske djece, od samog početka sam imala potrebu uz ples djeci usaditi i socijalne vještine koje će ih kasnije voditi kroz život.

Režiju potpisuje glumica Sanja Grgina koja kaže: Gesta je uz kazalište lutaka moj drugi dom, a dom podrazumijeva sigurnost, mir, ljubav i toplinu. To je upravo ono što tražimo, naročito u vremenima Božića. Ove godine smo ispleli priču o dvije djevojčice, koje se slažu apsolutno oko svega osim oko jedne stvari, a ona nije mala, ne!

Zavrtit ćemo se oko tog problemai nastojat ćemo ga riješiti na zadovoljstvo svih protagonista. Na kraju da bismo živjeli dostojne živote i očuvali svoj integritet, treba nam vjera. Vjera u sebe, u ljude, u dobrotu, u ishod kojeg ćemo uvijek vidjeti kao dobar za nas i u ljubav radi koje se sve isplati. Eto zato to malo klupko vjere. Na predstavi smo radili puna tri mjeseca, a predstava je pomno pripremana u ljetnoj pauzi. Uz sva gostovanja i natjecanja Gesta ovu školsklu godinu zaključuje kao jednu od uspješnijih nakon brojnih putovanja,natjecanja i festivala, a posebno ističu veliki uspjeh na Trepsu festivalu plesu sa kojeg su se vratile okrunjene prvim mjestom. Izuzetno smo ponosni na taj veliki uspjeh, posebno jer smo bili u društvu najuspješnijih ove godine. Čak 14 godina smo sudjelovali na Trepsu, uvijek smo bili u finalu, ponekad i sa dvije koreografije, ali nagrade je izuzetno teško izboriti posebno jer se bira samo jedna i to najuspješnija. No, ove godine nam je to pošlo za rukom.

U 2023 godini u projektu Kazalište na otvorenom najavljujemo premijeru predstave Koautor? Koju
pripremamo za početak lipnja. Do tada s nestrpljenjem očekujemo izlazak Klupka koje će vjerujemo svima ostati u lijepom sjećanju. Tekst za predstavu napisali su Hrvoje Dukić i Sanja Grgina, uz nekoliko songova koje ćemo čuti u predstavi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...