Podijelite svoju staklenu priču: Muzej antičkog stakla poziva da donesete neki stakleni predmet, poklon, suvenir i budete dio akcije “Vi ste nam važni!”

Muzej antičkog stakla u Zadru sudjeluje u 18. Noći muzeja 27. 1. 2023. godine, koja se održava pod sloganom ”Muzeji su važni!”.

– Parafrazirajući temu Hrvatskog muzejskog društva pozivamo sve građane grada Zadra, okolice i sve one koji mogu posjetiti Muzej antičkog stakla u Zadru u siječnju 2023. godine na sudjelovanje u muzejskoj akciji “Vi ste nam važni!” U toj akciji, koja će rezultirati izložbom “Zadar voli staklo” pozivamo vas da donesete neki predmet od stakla ili više njih, suvenir, uspomenu, nagradu, nešto što možda godinama gledate u maminoj vitrini, nešto što vam je drago, važno ili samo neobično.

Donesite nešto od baka i djedova, roditelja, dovedite i njih u Muzej. Poklonite im doživljaj da vide nešto svoje u muzejskoj vitrini i stvorit ćete nove uspomene. Možete biti šaljivi, možete donijeti sitnice s putovanja, naslijeđenu umjetninu, nešto što će razveseliti onoga koji vam je to poklonio. Sigurno ćete iznenaditi dragu osobu kad joj u Noći muzeja pokažete da je taj stakleni poklon postao muzejski eksponat. Izložba “Zadar voli staklo” otvorit će se u Noći muzeja u petak 27. 1. 2023. i trajat će do 4. 2. 2023., pozvali su iz MAS-a.

Svi motivi za sudjelovanje su ispravni, čak i onaj da ćete primiti simboličnu zahvalu i poklon iz Muzeja antičkog stakla u Zadru po završetku izložbe.

Svi predmeti se službeno zaprimaju u Muzeju antičkog stakla u Zadru od 2. 1. 2023. za vrijeme radnog vremena svaki dan od ponedjeljka do subote od 9,00 do 16,00 sati, te se nakon završetka sedmodnevne izložbe VRAĆAJU vlasnicima. Moći će se preuzeti od 6. 2. 2023. u radnom vremenu Muzeja, kada će svi sudionici primiti zahvalnicu i simboličan poklon.

– Ovom se akcijom zahvaljujemo posjetiteljima Muzeja antičkog stakla u Zadru koji nas godinama prate, stavljajući ih u prvi plan da aktivno sudjeluju u stvaranju muzejske izložbe. Prihvatite muzejski izazov, odvažite se donijeti nešto stakleno ili vezano uz staklo, zakoračite u muzej, provjerite iz prve ruke da boravak u muzeju nosi novo iskustvo. Podijelite svoju staklenu priču s nama i skupa ćemo pokazati da “Zadar voli staklo!”, najavili su.

Autorica akcije i izložbe je Jadranka Belevski, muzejska savjetnica dokumentaristica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...