Poznati hrvatski lanac brze hrane ima novog vlasnika

Yellow Submarine je u Grupu The Garden Brewery, čiji je core biznis proizvodnja craft piva na zagrebačkom Žitnjaku, ušao 2019. godine.

Zagrebačka tvrtka The Garden Brewery izašla je danas iz biznisa proizvodnje zanatskih burgera, prodavši većinski udjel tvrtke Yellow Submarine fondu Prosperus-invest, odnosno smanjivši svoj udio od 51 posto temeljnog kapitala na 5,16 posto temeljnog kapitala. Radi se o brzorastućem brendu brze hrane s ambicioznim planom širenja poslovnica u prvom kvartalu sljedeće godine u regiji.

Yellow Submarine je u Grupu The Garden Brewery, čiji je core biznis proizvodnja craft piva na zagrebačkom Žitnjaku, ušao 2019. godine, i tad je ostvario prihod od 34,37 milijuna kuna, a na kraju ove godine očekuje se da će od burgera utržiti čak 93,31 milijuna kuna, što je rast od 171,46 posto u trogodišnjem periodu. Iz Gardena poručuju da vjeruju u daljnji nastavak poslovnog rasta i razvoja društva, donosi Poslovni dnevnik.

Grupa The Garden Brewery po svemu sudeći se planira posvetiti svojoj novoj pivovari s većim kapacitetom, u koju su uselili ove jeseni, te glazbenim festivalima koje organiziraju kroz tvrtku Lula. Prema zadnjem objavljenom izvješću, Grupa je od 01.01. do 30.09.2022. godine u dugotrajnu imovinu (CAPEX) uložila iznos od 19 milijuna kuna, od čega je najviše (11 milijuna kuna) otišlo upravo u opremanje postojećih i otvaranje novih maloprodajnih lokacija „Submarine“.

Navedenim investicijama Grupa očekuje postizanje dodatne efikasnosti u proizvodnim procesima, ali i osiguranje globalne kompetitivnosti i konkurentnosti na inozemnom tržištu zanatskog piva te rast tržišnog udjela u segmentu zanatskih burgera, navodi se u izvješću za treći kvartal. Krajem prošle godine ugostiteljski lanac Submarine krenuo je sa širenjem na europsko tržište, otvaranjem prve ekspoziture u Bukureštu, te ciljem da se Submarineov burger može pojesti u svakom većem europskom gradu. Plan je nastaviti širenje po Europi, za početak tu su Mađarska, Poljska, Italija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...