Preminula djevojčica koja je u Njemačkoj izbodena na putu do škole

Muškarac je u južnoj Njemačkoj nožem izbo i ubio 14-godišnju djevojčicu i teško ozlijedio 13-godišnju djevojčicu na putu do škole. Njemačka policija za napad sumnjiči 27-godišnjeg tražitelja azila iz Eritreje.

U priopćenju su naveli da je osumnjičeni muškarac tijekom jučerašnjeg jutra izašao iz skloništa za izbjeglice u selu Illerkirchberg i napao učenice.

Lokalni mediji javljaju da je starija djevojčica kasnije umrla u bolnici, dok trinaestogodišnja djevojčica nije u životnoj opasnosti, te se oporavlja od ozljeda. Policajci su osumnjičenika identificirali tijekom pretrage obližnje zgradu, a kod njega je pronađen i nož za kojeg se pretpostavlja da je korišten u napadu.

Privedena su još dvojica muškaraca, piše BBC.

Osumnjičenik je trenutno pod policijskim nadzorom u bolnici, gdje mu se saniraju ozljede. Policija je u priopćenju pozvala javnost da ne koristi incident za poticanje sumnji prema strancima ili tražiteljima azila. “Sve što je povezano s ovim napadom zasad je potpuno nejasno”, rekao je novinarima glasnogovornik policije Wolfgang Juergens.

Napad se dogodio u njemačkom gradiću Illerkirchbergu, koji prema popisu iz 2015. godine ima manje od 5 tisuća stanovnika. Gradonačelnik Markus Haeussler je poručio da su svi stanovnici gradića šokirani zbog napada.

Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser je rekla da su je “užasne vijesti” potresle. “Žalim za ubijenom djevojkom i iskreno se nadam da će se ozlijeđena djevojka oporaviti… Policija intenzivno istražuje pozadinu slučaja”, napisala je Faeser na Twitteru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...