Prihvaćena inicijativa za korekcijama na parkingu Poliklinike! Kolega: “Napraviti ugibalište za hitnu ili maknuti nekoliko mjesta”

Vijećnik Ante Kolega na Gradskom vijeću govorio je o “prometnom kaosu” ispred Poliklinike, posebice u ranim jutarnjim satima.

Na parkingu kod Poliklinike redovito se stvaraju čepovi, posebno ujutro i to sada kada je rampa u funkciji. Čepovi su toliki da idu gore sve do semafor. Često se može vidjeti da i dvije, tri hitne čekaju u redovima jer ne mogu proći. Ne mogu proći ni građani, stoga dajem inicijativu da se s onima pod čijom je parking ingerencijom dogovore korekcije i omogući bolja prohodnost. Kod donje etaže rampa uglavnom ne radi, rezervirana je za djelatnike. Ništa to nije problem, problem je gornja etaža. Laički je vrlo jednostavno shvatiti što se tu događa. Ljudi koji ulaze moraju proći pokraj vrata od Poliklinike. Onda su prisiljeni vrtjeti se po toj etaži na kojoj nema dovoljno mjesta, ali se ne mogu vratiti s druge strane, već ponovno pokraj istih vrata. Tu je najčešće parkirana hitna pa nema dvosmjernog prometa. Najbolje rješenje bi bilo da se nekoliko parkirnih mjesta ovdje skine ili da se napravi ugibalište za hitnu, kazao je Kolega.

Predsjednik Vijeća Marko Vučetić potvrdio je da je inicijativa prihvaćena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...