Problemi za Dalića uoči utakmice s Brazilom, Oršić zbog temperature propustio trening

Dan uoči utakmice Hrvatske i Brazila na Svjetskom prvenstvu Zlatka Dalića su zatekle loše vijesti. Mislav Oršić nije mogao trenirati na posljednjem treningu pa je ostao u hotelu. Igrač Dinama je dobio temperaturu i ostao je odmarati, no i dalje nije sigurno hoće li skroz otpasti za utakmicu. Stožer reprezentacije će pričekati jutro i odlučiti hoće li Oršić biti u Dalićevim planovima za veliku utakmicu.

Temperaturu je nedavno dobio i Borna Sosa pa je tako propustio dvoboj s Japanom, no Sosa se oporavio i spreman je za Neymara i društvo. Oršić je jako bitan igrač u planovima Zlatka Dalića. U nekim kombinacijama čak ga se vidjelo i u prvih 11 zbog svoje brzine kojom bi mogao parirati strašno brzim Brazilcima, no treba vjerovati da će se Oršić oporaviti i spreman dočekati utakmicu.

Dobra je vijest kako su se treninzima priključili Josip Stanišić i Marcelo Brozović. Stanišić također, nije bio u krugu kandidata za osminu finala zbog ozljede mišića, dok je Brozović dobio dan odmora više nakon što je protiv Japana odigrao 120 minuta i pretrčao ukupno 16.7 kilometara čime je srušio rekord na Svjetskom prvenstvu.

Što se tiče Brazila, oni će biti bez Gabriela Jesusa i Alexa Tellesa, za koje je SP završio zbog ozljeda koljena, dok je Alex Sandro neizvjestan zbog problema s kukom. Ako Juventusov branič neće biti sposoban za nastup, njegov klupski suigrač Danilo vjerojatno će nastaviti na poziciji lijevog beka, pridruživši se Thiagu Silvi, Marquinhosu i Ederu Militaou u zadnjoj liniji. Militao je jedan od tri brazilska igrača zajedno s Fredom i Brunom Guimaraesom koji su samo jedan žuti karton udaljeni od propuštanja potencijalne polufinalne borbe. Prva brazilska zvijezda Neymar oporavio se od ozljede gležnja i protiv Koreje se upisao među strijelce. Krilne pozicije bi trebali zauzeti Raphinha i Vinicius Junior, dok Richarlison ima osigurano mjesto u napadu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...