Prodaje se Pevex, moguća cijena 500 milijuna eura

Najveći dioničari Pevexa pokrenuli su inicijativu za prodaju svojih udjela, piše Jutarnji list, navodeći da je moguća cijena 500 milijuna eura. Dnevnik doznaje da je kao savjetnik za prodaju kompanije izabran KPMG koji bi trebao pripremiti sve za prikupljanje inicijalnih ponuda potencijalnih investitora.

Pavao Vujnovac, Jurica Lovrinčević i Mario Radić kao tri najveća dioničara Pevexa spremni su prodati svoje udjele u kompaniji koja je proteklih godina prošla put od stečaja do tržišnog lidera u “uradi sam” segmentu. Trenutno Pevex ima 2200 zaposlenih, 27 prodajnih centara te uz daljnji rast online prodaje ove godine očekuju prihode od oko 2,7 milijardi kuna, javljaju agencije.

“Više dioničara je pokrenulo inicijativu za prodaju svojih udjela u Pevexu i mogu potvrditi da sam i ja među njima. Hoće li na kraju procesa svi zainteresirani dioničari i prodati svoje udjele, ovisit će o ukupnom paketu ponude zainteresiranih ulagača”, potvrdio nam je Pavao Vujnovac, vlasnik Energia naturalis grupe i predsjednik njene Uprave, koji je najveći dioničar Pevexa s udjelom od 37 posto.

Jurica Lovrinčević, posebni savjetnik ministra gospodarstva i bivši predsjednik Uprave Pevexa, ukupno ima 23 posto dionica, osobno i preko svoje tvrtke Dicentra. Zbog savjetničke pozicije u Ministarstvu gospodarstva nije htio komentirati potencijalnu prodaju Pevexa, ali neslužbeno doznajemo da je i on spreman prodati svoje udjele.

Dokazuju to i pregovori o nagodbi koji se, kako doznajemo, s Upravom vode oko tužbe koju je Jurica Lovrinčević s Udrugom malih dioničara Pevexa podnio tražeći poništavanje svih odluka Glavne skupštine iz svibnja 2022., kao i onih o utvrđivanju godišnjih financijskih izvještaja.

Kako bi potencijalni kupac dočekao sređenu situaciju cilj je postizanje nagodbe oko spomenute tužbe te je ona, prema neslužbenim informacijama, vrlo izvjesna, piše Jutarnji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...