Pupić Bakrač u novoj borbi: “Proglasili su me teroristom, ako nitko neće odgovarati za moj progon, štrajkat ću glađu!”

Marko Pupić Bakrač, član Kluba Akcije mladih danas je održao press konferenciju ispred Ministarstva poljoprivrede u Zadru. Razlog sazivanja konferencije, kako kaže, jest progon koji protiv njega provode Ministarstvo i institucije. Ministrica je, tvrdi, protiv njega podigla kaznenu prijavu zbog teškog kršenja službene dužnosti sa zahtjevom da se to sankcionira otkazom. Tvrdi kako je to već šesti put da se protiv njega pokreće postupak, iako su pet prethodnih završeni u njegovu korist. Pupić Bakrač tvrdi da su ga optuživali za brojne stvari zbog njegovog javnog političkog djelovanja. Ministrica je, kaže, u potpunosti zaobišla proceduru i samoinicijativno pokrenula postupak bez etičkog povjerenstva. Tvrdi da je već nekoliko puta tražio objašnjenje za te postupke od ministarstva pa i premijera Plenkovića, ali nijedan odgovor nije dobio, stoga ih je optužio za maltretiranje. Najavio je i da će, ako nitko ne bude odgovarao za progone, štrajkati glađu ispred Općinskog državnog odvjetništva.

– Mene se maltretira na način da mi se ugrozi egzistencija i da me se natjera da odustanem od svog javno političkog djelovanja. Nije samo problem Ministarstvo poljoprivrede i ministrica Marija Vučković, nego i Općinsko državno odvjetništvo. Nedavno sam bio na razgovoru kod šefice Darije Padovan Buškulić, a razgovoru je prisustvovala i Branka Rukavina, rekao sam da me zanima tko će odgovarati za sve te progone. Rekli su mi da se za to moram obratiti  višem Državnom odvjetništvu. Zatražio sam da sastavi službeni zapisnik i kad se sve završi, ako nitko ne bude odgovarao, štrajkat ću glađu ispred Općinskog državnog odvjetništva, dramatično je zaprijetio Pupić Bakrač.

Nastavio je prepričavati na koji ga se sve način maltretira pa je tako opet spomenuo da mu se upadalo u kuću u šest ujutro, da ga se progoni, iako nema nikakav kriminalni dosje. Potom je fokus prebacio na Policijsku upravu Zadarsku te rekao kako mu nisu vratili zaplijenjene stvari unatoč presudi koja je naložila da su dužni to učiniti. On sada tvrdi da su ga, prema članku 49. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, u kojem piše da se oružje ne vraća do završetka kaznenog postupka, ako se procijeni da je pojedinac opasan za javni poredak, proglasili teroristom.

– Znači, mene su  u PU Zadarskoj, proglasili teroristom.  Ja sam potencijalni terorist, znači čovjek koji nikad nikome nije prijetio, koji iza sebe nema nikad nikakvih kaznenih prijava, koji radi kao inspektor RH: pitanje kako terorist uopće može raditi kao inspektor RH. Temelj toga zašto su me proglasili potencijalnim teroristom je da je Longin u svojoj lažnoj prijavi glumio da se boji za svoj život i živote svoje obitelj jer od mene zasigurno nitko nema straha. On je u svojoj prijavi naveo da je onaj dečko na Markovom trgu pucao po Vladi i da je zbog toga njega od mene strah. Znači ja sam potencijalni terorist jer je treća osoba pucala po Markovom trgu. Oni iskorištavaju taj događaj da sada, bilo koga, tko njima nanosi štetu, proglase teroristom. To je  nešto slično k’o kad je Hitler iskoristio paljevinu Reichstaga za Kristalnu noć, eto to rade HDZ-ovci i njihove institucije. To je sramotno, izjavio je uzrujani Pupić Bakrač.

Nastavio je govoriti kako su ljudi u PU Zadarskoj ogrezli u kriminalu, tvrdeći da tome u prilog ide činjenica da su trojica policijskih načelnika smijenjena nakon njegovih javnih istupa. Tvrdi kako je policija u potpunoj kontroli HDZ-a te da rade što ih je volja i potpuno protuzakonito ignoriraju presudu odbijajući mu vratiti stvari. Tvrdi kako je upozoravao na kriminal i korupciju u Ministarstvu poljoprivrede i prije uhićenja Josipe Rimac.

– Ono što ja govorim, to se obistinjuje. Ja nisam nikakav terorist, a institucije protiv mene pokreću postupke koji propadaju i progone me isključivo protiv mog javnog i političkog djelovanja, proročanski zaključuje Pupić Bakrač.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...