Radeta: “Nemamo pumpnu stanicu za fekalne vode, cijeli Zadarski kanal jednog će dana imati boju kao Jazine!”

Jedno od pitanja koje se pojavilo na današnjem Gradskom vijeću je onečišćenje mora ispuštanjem fekalnih voda s brodova.

SDP-ov Daniel Radeta dao je crne prognoze.

Gradonačelniče, ja već danima pokušavam doći do odgovora na jedno jako bitno pitanje. Puno naših ljudi živi od mora, a ono je u sve gorem stanju. Imam osjećaj da će u onakvo stanje i boju u kakvoj su nam trenutno Jazine jednoga dana doći ovaj naš Zadarski kanal. Naravno, ako nešto ne poduzmemo. Postavio sam pitanje o pumpnim stanicama, jer niti jedno pristanište nema pumpnu stanicu za crne, fekalne vode iz brodova. I to je ono što nam stvara ogroman problem. Što ste poduzeli? Najiskrenije, onaj tajnik Bilaver u Ministarstvu mora mi ne ulijeva nikakvo povjerenje. Na rivi upravo radimo jedno novo pristanište, a svi znamo koliko kruzera dolazi u Zadar, koliko trajekata i brodova… Poduzmite nešto da nam se more ne pretvori u kaljužu kakve su Jazine. Hitno to moramo riješiti, već u iduću turističku sezonu moramo ući s barem jednom pumpnom stanicom, ona je nužnost. Ja živim na Poluotoku. Nikada ispred brodova Jadrolinije ili bilo kojeg drugog, nisam nikad vidio one labudice od Odvodnje. Niti jednom, kroz cijelu sezonu. To je veliki problem, velika količina crnih voda ide u Zadarski kanal, kazao je Radeta.

Odgovorio mu je gradonačenik.

Ne razumijem se pretjerano u te tankove i veće brodove i kako to funkcionira, ali dati ću nalog ili ću zvati kojeg kapetana da vidim na koji način oni rješavaju te svoje otpadne vode. No, vjerujem da su svi usklađeni sa zakonskim normama, kazao je Branko Dukić.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...