Radeta o sastanku s Ivom Bokanović: “Treba pronaći rješenje kako skinuti HNK Zadar s proračuna!”

Prošli tjedan održan je radni sastanak predstavnika političkih stranaka u Zadru i predsjednice HNK Zadar Ive Bokanović, vezano za budućnost kluba koji ima dva potencijalna investitora, ali klubu treba i podrška Grada Zadra.

Daniel Radeta SDP-ov vijećnik, kratko je kazao o čemu se razgovaralo.

– Prošli tjedan u Maloj vijećnici predsjednici klubova gradskih vijećnika su imali sastanak s predsjednicom HNK Zadar Ivom Bokanović, mislim da se jedino predstavnici Akcije mladih nisu odazvali. Iz HNK Zadra su predstavili svoj model i viziju kluba u budućnosti. Nije još ništa definirano, već je to prepušteno svim vijećnicima da sve najprije prezentiraju svojim strankama, a kasnije da se pronađe nekakva ideja. HNK Zadar ima investitore, vide klub kroz neku vrstu privatizacije, naravno sada sve ovisi o političkim strankama u Gradskom vijeću, hoće li se ići u taj model preoblikovanja kluba. HNK Zadar od ove godine ima i pravo na financiranje iz gradskog proračuna, s obzirom da djeluje već tri godine. Odluka o preoblikovanju kluba bi trebala ići najprije na Gradsko vijeće, što je hitno i žurno, ali s obzirom da se na sljedećem Gradskom vijeću u prosincu donosi odluka o proračunu, treba vidjeti kako će se sve to uklopiti u sjednicu. U svakom slučaju, treba razgovarati i pronaći zajedničko rješenje kako bi se HNK Zadar skinuo s proračuna, i da se ne više financira na način kao što je to bilo prije, rekao je Radeta.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...