Cestitka_Uskrs

Raspisan natječaj za Prvi Festival glazbe “Glas kantautora” Zadar 2023.

Udruga „Stihovi i Note“ raspisala je javni natječaj za 1.Festival glazbe „Glas kantautora“ Zadar 2023. koji će se održati 28.rujna 2023. u koncertnoj dvorani Kneževe palače ili u Polivalentnoj dvorani Providurove palače. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2023.

Demo snimke potrebno je dostaviti isključivo na e-mail adresu udruge: [email protected] Cilj festivala je promicati vrijednost kantautorskog stvaralaštva te kantautorima kroz ovaj festival omogućiti da se probiju do šireg broja slušateljstva. Festival je zabavne glazbe (šansona, pop, rock glazba). Tekstovi slobodna tema (ljubavne ili druge tematike). Festival je natjecateljskog karaktera. Dodijelit će se nagrada za najbolji tekst, nagrada za najbolju glazbu, nagrada za najbolju interpretaciju i nagrada Glas kantautora.

UVJETI NATJEČAJA

Nove autorske neobjavljene skladbe ili objavljene (ponuđene iz autorske arhive) ali da nisu bile izvođene na nekim od festivala i skladbe koje nisu objavljene na nosaču zvuka, trajanje skladbi do 3:50 min. PRIJAVA MORA SADRŽAVATI: tekst pjesme u Word formatu, kratka biografija kantautora i kontakt podaci (mob. e-mail, adresa), info skladbe, ogledna demo snimka koja ne treba biti studijski obrađena ali glazbeno što sličnija izvedbenoj verziji (može se poslati i gotova snimka ukoliko već postoji u mp3 formatu s rezolucijom od najmanje 256 kbps). Prijave koje ne ispunjavaju gore navedene uvjete neće biti razmatrane od strane organizatora. REZULTATI NATJEČAJA: bit će javno objavljeni 21 ožujka 2023.  Izabrani kantautori i osobno će se obavijestiti.

KRATKE SMJERNICE

Na pozornici kantautori mogu nastupati solo  (sam se prati na jednom od harmonijskih instrumenata, gitara, klavir), duo (istovremeno dva izvođača), trio (kombinacija izvođenja u troje uz npr. gitaru i neki solistički instrument, kvartet (kombinacije sa četiri izvođača, npr. udaraljke “Cajon kit” u kombinaciji sa drugim instrumentima akustičnog karaktera). U svakoj kombinaciji mora nastupiti autor. Sva izvođenja će biti u unplugged verziji (elektro akustični instrumenti) sa primjerenim razglasom. Elektro klavir će biti stalno dostupan na pozornici. Za sva pitanja stojimo na raspolaganju pozivom na kontakt broj: 099 405 9329 , upitom na mail  [email protected]. Organizator festivala je Udruga „Stihovi i Note“. Izvršni ravnatelj festivala je Davor Petrović, umjetnički ravnatelj Vesna Benić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...