Ribar u Brazilu nestao na Božić, pao u ocean, pronašli ga živog dva dana kasnije

Ribar koji je nestao nakon što je pao s čamca u blizini obale Brazila pronađen je kako se drži za signalnu plutaču. Davida Soaresa (43) spasio je kolega ribar dva dana nakon što je njegov čamac pronađen kako pluta u Atlantskom oceanu.

Soares je rekao lokalnim medijima da je pao sa svog ribarskog broda i plivao četiri sata prije nego što je naišao na bovu na koju se uspio popeti. Nakon što su ga našli, prebačen je u bolnicu, gdje se kratko liječio od dehidracije te se vratio ribolovu, prenosi Index.

Soares je 25. prosinca sam krenuo u ribolov s plaže Atafona na sjeveru Rio de Janeira te je iskliznuo s broda. Rekao je za brazilski medij G1 da je prvih 10 minuta bilo najteže jer se želio vratiti na brod po svaku cijenu, ali da je struja bila prejaka pa nije mogao doći do njega.

Kad je shvatio da se neće moći vratiti do svog čamca, skinuo je košulju i hlače jer su ga opterećivali i pustio se da pluta. – Voda je bila nemirna i puhalo je pa sam se odlučio prepustiti struji kako bih potrošio manje energije, rekao je.

Nakon četiri sata stigao je do signalne plutače u blizini luke Açu te se popeo na nju. – Mislio sam da ću umrijeti od hladnoće prije nego što ikakva pomoć stigne, prisjetio se. Trebalo je dva dana da ga ugleda jedan od njegovih kolega ribara koji je krenuo u potragu za njim nakon što je njegova obitelj oglasila uzbunu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...