Ryanair najavio šest novih linija iz Hrvatske: tri su nove linije iz Zadra!

Niskotarifni europski prijevoznički div Ryanair već dugi niz godina posluje u Europi, a od lipnja 2021. i u Hrvatskoj. Da promet ide odlično, potvrđuju i najave za sljedeću ljetnu sezonu kada irski avioprijevoznik koji nudi niske cijene planira pokrenuti još sedam linija u regiji, od toga čak šest u Hrvatskoj. Zrakoplovi tipa Boeing 737, kapaciteta od oko 180 putnika, tako će od ožujka, odnosno lipnja i srpnja češće prometovati hrvatskim nebom. Početak letova na linijama iz Pule prema Njemačkoj očekuje se u ožujku, prema Poljskoj u lipnju. Prema istim zemljama u lipnju kreću i linije iz Zadra iz kojeg će se još moći i do Italije, što će biti moguće od srpnja i iz riječke zračne luke. Kada se zbroje sve Ryanairove najave to izgleda ovako:

od 26. ožujka: Pula – Düsseldorf (Weeze), od 2. lipnja: Pula – Katowice, Zadar – Rzeszów, od 3. lipnja: Zadar – Münster,  od 4. lipnja: Zadar – Milano, od 3. srpnja: Rijeka – Bergamo

Sedma linija prometovat će iz Crne Gore, točnije iz Podgorice prema Gdansku, ali nije isključeno da će u sljedećim danima biti objavljena još poneka linija. No, dio putnika opravdano je skeptičan zbog načina na koje niskotarifne kompanije poput Ryanaira, WizzAira, Jet2 i sličnih posluju, odnosno otkazuju letove u zadnji trenutak ako nisu zadovoljni popunjenošću zrakoplova (eng. load factor). Visok Load factor jedan je od razloga zašto spomenute kompanije nude cijene mnogo niže od konkurencije u avijaciji, piše Večernji list.

Irska kompanija, čini se, procijenila je da su letovi u Hrvatskoj karta na koju mogu sigurno igrati budući da u Zagrebu Ryanair već ima bazirana četiri zrakoplova, u Zadru tri, a letove redovito obavlja i iz ostalih zračnih luka i tako dijelom kreira i uspješnu turističku sliku Hrvatske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...