SDP-ov Daniel Radeta najavio da se neće odazvati novom sastanku s gradonačelnikom oko proračuna

Za danas u 9 sati sazvan je novi sastanak gradonačelnika Branka Dukića s klubovima vijećnika oko proračuna. Tim povodom priopćenje je poslao predsjednik zadarskog SDP-a Daniel Radeta, kojeg donosimo u cijelosti:

– Danas je u 9 sati organiziran novi sastanak s gradonačelnikom i klubovima vijećnika oko izglasanog Proračuna za 2023. godinu. Očito je trebalo vremena da HDZ i Branko Dukić shvate kako je pogrešno biti protiv dokumenta čiji je ovlašteni predlagatelj upravo Branko Dukić. 

On, samo da je htio, mogao je taj isti Proračun povući tako da se o njemu uopće ne glasa. O tome sam već nešto pisao, ali i govorio na vijeću. Izgleda kako slabo slušaju, još slabije čitaju, a najslabije misle. Uputu o zakonitosti su vjerojatno dobili na obilježavanju osnutka HDZ-a Zadar u Providurovoj palači čiji je sudionik bio i ministar Malenica koji se već opekao u pokušaju stranačkog izigravanja zakona u gradu Trilju.

Tako smo od toga da nema struje, vode i Ryanaira, preko optužbe da smo politički teroristi, došli do najnovije situacije, a to su pozivi da se dogovorimo i postignemo konsenzus! Neki bi čak rekli, a neki i u naslov stavili kako je riječ o pozivu na “koaliciju”. S obzirom na to da smo mi, prošle i ove godine, kao Klub vijećnika SDP-a Zadar jedini poštovali proceduru i sve vezano za Proračun odradili zakonito, ne vidim smisao dolaska na ovaj sastanak, pa se tako na ovaj sastanak nećemo ni odazvati.

Sada je na drugima, da se u interesu Grada i građana ipak dogovore kako HDZ svojim odlukama ne bi doveo Grad u blokadu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...