Stožer do kraja godine produljio obavezu nošenja maski u ljekarnama i bolnicama

Maske u ljekarnama i drugim zdravstvenim ustanovama obaveza su sve do 31. prosinca, stoji u izmijenjenoj odluci o upotrebi zaštitne maske koju je Stožer civilne zaštite RH donio 30. studenog 2022. godine, prenosi RTL.

U njoj stoji da su medicinske maske ili maske za lice obvezni koristiti na ispravan način, tako da cijelo vrijeme dok se nosi maska prekriva usta i nos: zaposlenici u zdravstvenom sustavu, odnosno u zdravstvenim ustanovama, trgovačkim društvima koja obavljaju zdravstvenu djelatnost i kod privatnih zdravstvenih radnika; pacijenti i sve osobe koje, iz bilo kojih razloga, dolaze u prostore zdravstvenih ustanova i trgovačkih društava koja obavljaju zdravstvenu djelatnost te prostore privatnih zdravstvenih radnika te zaposlenici ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom i posjetitelji korisnicima.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...