Stručnjaci poručili: Ovu društvenu mrežu bismo svi trebali obrisati u 2023. godini.

Približavamo se početku nove godine i ako na ovo vrijeme gledate kao na priliku za novi početak, zašto to ne biste proširili na svoje tehnološke navike?

Vjerojatno se osjećate kao da provodite previše vremena na aplikacijama društvenih medija, a ako želite smanjiti korištenje društvenih mreža, može biti izazov odabrati koje aplikacije zadržati, a koje izbrisati. Donošenje tog izbora na temelju sigurnosti podataka i privatnosti jedan je od načina da budete sigurni da ste odabrali mudro.

Tehnološki stručnjaci se slažu: Facebook je jedina aplikacija društvenih mreža koju bi svi trebali prestati koristiti 2023. Mnogi stručnjaci se slažu da je Facebook jedna od najgorih aplikacija koje možete preuzeti i kontinuirano koristiti kada su u pitanju privatnost i sigurnost, prenosi Index.

– Facebook je najpopularnija platforma društvenih medija, a postoji već više od desetljeća. Također je jedna od najkorištenijih aplikacija na pametnim telefonima i tabletima. Sve više ljudi koristi platforme društvenih medija poput Facebooka, a tvrtka postaje sve moćnija i potencijalno štetna za privatnost korisnika, rekao je Kurt Uhlir, direktor marketinga i globalno priznati trgovac.

– Razlog je sljedeći: Facebook prikuplja mnogo podataka o tome kako koristite njegovu aplikaciju, od toga koje stranice najčešće posjećujete do toga koje objave privlače najviše pozornosti vaših prijatelja. Ti se podaci mogu koristiti za posluživanje ciljanih oglasa trećih strana, što znači da će se, čak i ako ne želite vidjeti te oglase, svejedno prikazivati ​​u vašem feedu, dodaje.

Brojni skandali oko kršenja privatnosti

Dodatno, budući da Facebook prati sve o svojim korisnicima, uključujući što posjećuju na internetu i što tamo rade, može prodati te informacije tvrtkama koje također žele pristup njima. “Ovo postavlja pitanje o tome pazi li Facebook na vaše najbolje interese kada je u pitanju zaštita vaših osobnih podataka”, rekao je Uhlir.

Tehnički stručnjak Garrett Yamasaki, osnivač WeLoveDoodles, podsjeća nas na Facebookove skandale oko kršenja privatnosti, ponajviše zato što ih je bilo nekoliko u samo 18 godina postojanja ove društvene mreže, gdje su prodavali podatke milijuna korisnika trećim stranama bez njihove suglasnosti.

– Iako je Facebook i dalje jedna od najpopularnijih društvenih mreža na svijetu, sigurnosne rupe se redovito pronalaze na ovoj platformi, čak i danas. Čak i ako ste dovoljno oprezni da ne dijelite bilo kakve financijske ili druge osjetljive informacije kako moguća povreda podataka ne bi ‘utjecala na vas’, činjenica da pogrešna osoba dobiva pristup vašim privatnim razgovorima i objavama može završiti sa štetnim posljedicama, kazao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...