Sve prolazi, ali ne i popularnost Petra Graše: nakon Uskrsa sa Zadranima i na Božić!

Kada je kao debitant s pjesmom “Trebam nekoga” premoćno pobijedio na Zadarfestu 1996. godine, mnogi su rekli da će od tog momka biti nešto. Dva i pol desetljeća kasnije Petar Grašo jedan je od najvećih estradnih umjetnika u Hrvatskoj, kantautor, pjevač, autor brojnih hitova koje je izveo sam ili ih je napisao za svoje kolege na sceni.

Nakon prvog uspjeha Grašo se u Zadar vraćao desetak puta, napunio je 2015. godine i dvoranu na Višnjiku, a često su to bili neki posebni trenuci. Ove godine je tako na Uskrs nastupio u Arsenalu, otvorivši ovaj klub nakon što je dvije godine bio zatvoren zbog pandemije. Na Adventu će imati počasno mjesto jer nastupa na sam Božić.

U Zadru sam baš uvijek bio dobro primljen, ovog puta dolazim za Božić, to će biti nešto posebno. Veliki koncert, velika bina, zvučnici, rasvjeta, nešto što ćemo vjerujem svi pamtiti, najavljuje Grašo. Njegova popularnost tijekom cijele karijere nije jenjavala, pa je tako i prošlih nekoliko godina redovito izbacivao nove hitove poput „Jel’ ti reka ‘ko“, „Fritula“, „Ako te pitaju“, „Moje zlato“… Ipak, Grašu mnogi pamte po ranim godinama, kada je meteorski zasjao na našoj sceni pjesmama „Ko nam brani“, „Nisam viša ja sa njon“, „Idi“, „Volim i postojim“, „Vera od suvog zlata“, „Ljubav sve pozlati“… Je li mu žao što su te pjesme natkrile neke kasnije, koje su kvalitetom možda zaslužile i veću pažnju?

– Ne znam autora koji bi bježao od pjesama koje su dobre i koje su pokazale da mogu živjeti ovoliko godina, uvijek ih rado pjevam. Ja sam stvarno sretan što na moje koncerte dolaze tri generacije posjetitelja, uvijek pjevam za sve njih, najavio je Grašo.

Splitskog pjevača jako je rastužila vijest o smrti njegovog dobrog prijatelja Massima. „Otišao je veliki umjetnik, veliki glas i iznad svega velik i divan čovjek. Iskrena sućut cijeloj obitelji. Dragi moj Max, počivaj u miru, i kao što tvoja pjesma kaže – zauvijek ćeš biti tu“, napisao je Grašo. Nema sumnje da će i njegov duh barem na trenutak biti prisutan na zadarskom koncertu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...