Cestitka_Uskrs

Svjedok o članu Reichsbürgera: “Aleksander je imao ženu u Zadru i hvalio mi se da od tamo nabavlja oružje!”

Kako smo već pisali, Reichsbürger, radikalni njemački desničarski pokret koji je nedavno dospio u fokus javnosti, prije nekoliko je godina za svoje terorističke akcije nabavljao oružje u Hrvatskoj.

Akciju su, između ostalog, spriječili hrvatska policija i Uskok,

Jedan od njegovih članova, kako je prenijela Hina, živio je u Hrvatskoj. Tu se nastanio oženivši se Hrvaticom.

Do interesantnih podataka dolazi Jutarnji list.

Prenose iskaz hrvatskog državljanina Martin M. koji je dao istražiteljima o svojim vezama sa stanovitim Aleksandrom Reichlom (49), njemačkim državljaninom koji je, doznaje se, živio na području Zadra.

“Aleksandra sam upoznao u Njemačkoj prije par godina kao mušteriju za popravak automobila jer sam ja tamo imao radionicu. Imao sam tada djevojku iz Afganistana te su me pretukli. Zatražio sam pomoć od Aleksandra jer je bio u stranci AFD. Aleksander mi je dao jedan mali pištolj, no poslije je zbog toga tražio protuuslugu. Tražio je da mu u Hrvatskoj nabavljam oružje. Aleksander je imao ženu u Zadru i hvalio mi se da otamo nabavlja oružje. Jednom me nazvao kada sam bio u Hrvatskoj i tražio da u Zagrebu preuzmem neki paket. Došao je neki Ivan u autu sa zadarskim tablicama i predao mi paket, koji sam stavio u prtljažnik. Kako sam vidio da je paket težak, otvorio sam ga, a u njemu su bili jedna PAP-ovka, jedan kalašnjikov, dva pištolja i jedna mala puška s optičkim nišanom. Kad smo bili u Njemačkoj, Aleksander je ponovno tražio da mu se nabavi oružje. Zanimalo ga je automatsko oružje, kratko oružje, pumperice, škorpioni i kalašnjikovi. Oružje koje sam za njega vozio u Njemačku bilo je namijenjeno za desničarsku stranku AFD jer se oni naoružavaju”, kazao je stanoviti Martin M. istražiteljima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...