Troje mrtvih u pucnjavi u središnjem okrugu Pariza

Tri osobe su ubijene i još tri ranjene u pucnjavi u središnjem okrugu Pariza, objavila je pariška tužiteljica Laure Beccuau, dodavši da je uhićeni napadač poznat vlastima.nIzjavila je da se provjerava stoje li iza incidenta rasistički motivi. Šezdesetdevetogodišnjak je uhićen i u pritvoru je.

Televizija BFM prenosi da je uhićeni muškarac poznat francuskim vlastima i da je prije godinu dana napao migrantski kamp. Gradonačelnica 10. pariškog okruga rekla je novinarima da se incident dogodio u lokalnom kurdskom centru. – Pucnjava se dogodila u Centru kurdske zajednice u Rue d’Enghien, u pripadajućem restoranu i frizerskom salonu”, rekla je gradonačelnica Alexandra Cordebard. Više hitaca ispaljeno je u Rue d’Enghien, ulici u kojoj se nalaze mali dućani i kafići u 10. arondismanu francuske metropole, izazvavši paniku. Naoružana policija je osiguravala područje i na mjestu događaja moglo se vidjeti nekoliko vozila hitne pomoći, pokazale su snimke uživo.

Otvorena je istraga ubojstva, ubojstva iz nehaja i teškog nasilja, rekao je ured pariške tužiteljice. Jedan svjedok rekao je francuskoj novinskoj agenciji AFP da je ispaljeno sedam ili osam hitaca. Drugi svjedok, govoreći BFM TV-u, rekao je da je osumnjičeni napadač bijelac koji je iznenada zapucao.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...