U Brazilu proglašena trodnevna žalost zbog Peleove smrti

Brazil je proglasio trodnevnu žalost zbog smrti nogometne legende Pelea, izvijestio je brazilski portal G1 pozivajući se na dekret koji je potpisao brazilski predsjednik u odlasku Jair Bolsonaro, prenose agencije.

Pogrebni obredi započet će u ponedjeljak, 2. siječnja u 10 sati po lokalnom vremenu na stadionu Santosa u Sao Paulu, gdje je Peleova karijera započela u studenom 1956., izvijestili su brazilski mediji.

Lijes Pelea stajat će nasred terena 36 sati prije sprovoda, gdje će se moći odati posljednja počast. Sam sprovod održat će se 3. siječnja.

Brazilski mediji javljaju da su uprava Santosa i gradske vlasti započele pripreme za Peleov sprovod nekoliko mjeseci prije njegove smrti, kada su liječnici izvijestili o velikom pogoršanju njegovog zdravstvenog stanja. Pripremili su protokole slične onima koji su bili na snazi ​​prilikom smrti britanske kraljice Elizabete.

Nakon posljednjeg ispraćaja na stadionu, konvoj s lijesom će u pratnji policije proći ulicama lučkog grada Santosa. Proći će i pokraj kuće koja je još uvijek u vlasništvu Peleove majke Celeste Arantes, koja je napunila 100 godina.

Pele će u utorak, 3. siječnja, biti pokopan na groblju Memorial Necropole Ecumenica, gdje su pokopani i njegovi rođaci i prijatelji. Sudjelovat će samo članovi uže obitelji i prijatelji jer će biti zatvorena za javnost. Prema medijskim izvješćima, Pele je ovo groblje odabrao prije desetak godina jer nije poput običnog groblja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...