U Pašman i Ždrelac stigle montažne ribarnice financirane iz EU fondova

Općina Pašman je početkom 2021. godine dobila Odluku o odabiru projekta ”Skraćivanje lanaca opskrbe nabavkom montažnih ribarnica” na temelju prijave projekta na EU natječaj FLAG-a Lostura te je Općina zaprimila i Odluku o dodjeli sredstava za financiranje tog projekta.

Nakon toga se krenulo s postupkom javne nabave te su ovaj petak, 16. prosinca stigle dvije novo naručene montažne ribarnice koje su postavljene u mjestima Pašman i Ždrelac dok je u ponedjeljak, 19. prosinca stigla i oprema za njih; po dva hladnjaka, zamrzivača, rashladna pulta, ledomata, dvije izložbene vitrine za ribu i dr., javlja portal Otok Pašman.

Montažne ribarnice su dimenzija 5,28×2,78x 2,85m, a njihova ukupna vrijednost je 262.050 kuna dok je oprema unutar ribarnica vrijedna 253.475 kuna.

Natječaj za iznajmljivanje ribarnica se očekuje u prvom kvartalu 2023. godine, a planiran početak rada je proljeće 2023.

Podsjećamo da je glavni cilj ovog općinskog projekta nabavka i opremanje montažnih ribarnica kojima se doprinosi stvaranju novih načina prodaje proizvoda ribarstva. Ovim projektom se rješava ovo pitanje koje je važno kako za lokalno stanovništvo tako i za brojne turiste u ljetnoj sezoni. Postavljanje ribarnica povećava dostupnost lokalne ribe što doprinosi poticanju lokalnog gospodarstva te omogućuje otvaranje novih radnih mjesta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...