U Pašman i Ždrelac stigle montažne ribarnice financirane iz EU fondova

Općina Pašman je početkom 2021. godine dobila Odluku o odabiru projekta ”Skraćivanje lanaca opskrbe nabavkom montažnih ribarnica” na temelju prijave projekta na EU natječaj FLAG-a Lostura te je Općina zaprimila i Odluku o dodjeli sredstava za financiranje tog projekta.

Nakon toga se krenulo s postupkom javne nabave te su ovaj petak, 16. prosinca stigle dvije novo naručene montažne ribarnice koje su postavljene u mjestima Pašman i Ždrelac dok je u ponedjeljak, 19. prosinca stigla i oprema za njih; po dva hladnjaka, zamrzivača, rashladna pulta, ledomata, dvije izložbene vitrine za ribu i dr., javlja portal Otok Pašman.

Montažne ribarnice su dimenzija 5,28×2,78x 2,85m, a njihova ukupna vrijednost je 262.050 kuna dok je oprema unutar ribarnica vrijedna 253.475 kuna.

Natječaj za iznajmljivanje ribarnica se očekuje u prvom kvartalu 2023. godine, a planiran početak rada je proljeće 2023.

Podsjećamo da je glavni cilj ovog općinskog projekta nabavka i opremanje montažnih ribarnica kojima se doprinosi stvaranju novih načina prodaje proizvoda ribarstva. Ovim projektom se rješava ovo pitanje koje je važno kako za lokalno stanovništvo tako i za brojne turiste u ljetnoj sezoni. Postavljanje ribarnica povećava dostupnost lokalne ribe što doprinosi poticanju lokalnog gospodarstva te omogućuje otvaranje novih radnih mjesta.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...