U ponedjeljak počinje izložba pejzažnih astrofotografija Hrvatska pod zvijezdama Branka Nađa na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru

U organizaciji Zajednice tehničke kulture Zadarske županije, Hrvatskog geografskog društva Zadar i Odjela za geografiju Sveučilišta u Zadru, predstavit će svoju izložbu pejzažnih astrofotografija pod nazivom Hrvatska pod zvijezdama u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru, Franje Tuđmana 24 i. Izložbu ćete moći pogledati od 5. do 21. prosinca 2022. godine. Otvorenje izložbe predviđeno je u ponedjeljak, 5. prosinca 2022. godine u 13 sati.

O AUTORU:

Branko Nađ rođen je 25. veljače 1977. godine u Čakovcu. Nakon čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog upisuje novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Zapošljava se u županijskom tjedniku Međimurske novine i tada počinje njegov put novinarstvom i fotografijom.

Autor je danas glavni urednik Universitas portala Sveučilišta u Zagrebu, a zadnjih nekoliko godina njegova fotografska strast usmjerena je ka pejzažnoj astrofotografiji.

Iza sebe ima nekoliko izložbi u Čakovcu i Zagrebu. Koristi Nikon fotoaparate i Sigma objektive.

O IZLOŽBI:

Kada ste zadnji puta bili na nekome mračnome mjestu, u šumi, na planini ili livadi izvan grada i daleko od svjetlosnog onečišćenja i samo – gledali zvijezde? Uživali u noćnome nebu? Nažalost, sve smo manje u takvim prilikama, a sve više prikovani za gradski asfalt i neizostavne ekrane. Ekrane mobitela, tableta, računala. Srećom, postoje fotografi koji nam donose ljepote prirode upravo na ekrane naših mobitela, na društvene mreže ili pak u javne prostore koje posjećujemo. I dok su izložbe dnevnih pejzaža, prirode i životinja relativno česti, vrlo se rijetko mogu vidjeti noćne astrofotografije. Kada se i pojave, riječ je uglavnom o specijaliziranim astronomskim izložbama tzv. dubokog svemira.

Izložba „Hrvatska pod zvijezdama“ donosi pak fotografije noćnih pejzaža, nastalih na znamenitim hrvatskim turističkim i povijesnim lokacijama, poput Plitvičkih jezera, izvora Cetine, Jasenovca, Rta Kamenjak, Motovuna ili pak paškim poljima soli.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...