Udruga Nada organizira tribinu Odgovorno roditeljstvo i smjernice prevencije

Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika „Nada“ i Grad Zadar, dana 12. prosinca 2022. godine, s početkom u 17:30 sati, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, organiziraju drugu javnu tribinu pod nazivom ‘’Odgovorno roditeljstvo i smjernice prevencije’’. Projektom ‘’Tu sam za tebe!’’ planirana je provedba ciklusa javnih tribina pod nazivom “KAKO
PREPOZNATI OVISNOST I SMJERNICE PREVENCIJE” sa sljedećim temama:
1. Rizični čimbenici za razvoj ovisnosti i znakovi za uzbunu
2. Odgovorno roditeljstvo i smjernice prevencije
3. Kako prepoznati ovisnosti i smjernice prevencije
4. Prevencija ovisnosti i očuvanje mentalnog zdravlja od najranije dobi
5. Bihevioralna ovisnost
Na drugoj tribini o odgovornom roditeljstvu i smjernicama prevencije sudjelovat će: dr. sc. Ivan Ćelić, dr. med., specijalist psihijatrije – adiktolog, pročelnik Zavoda za dualne poremećaje, Klinika za psihijatriju Vrapče u Zagrebu. Već više od 20 godina radi s osobama s problemom ovisnosti zagovarajući koncept oporavka kada god je to moguće. Autor je preko 20 stručnih i znanstvenih članaka, predavač na nacionalnim i međunarodnim konferencijama i kongresima. Kao saborski zastupnik osobitu pozornost posvećuje mentalnom zdravlju, borbi protiv ovisnosti te pravu osoba s invaliditetom.

Gordana Cavicchi, magistra socijalnog rada – voditeljica ustanove Zajednica Pape Ivana XXIII u
Vrgorcu. Preko 20 godina direktnog iskustva, rada i suživota s ovisnicima, osobama s dualnim
poremećajima i mladima u riziku. Voditeljica preko 20 projekata i programa u području prevencije,
psihosocijalne rehabilitacije i resocijalizacije ovisnika. Izvoditeljica i organizatorica mnogobrojnih javnih tribina, stručnih skupova na temu mentalnog zdravlja djece i mladih. Koautorica rada objavljenog u Zdravstvenom glasniku na temu “Značajke i tretman maloljetnih eksperimentatora o psihoaktivnim tvarima u terapijskoj zajednici”.

Ciklus tribina provodi se s ciljem jačanja kapaciteta OCD-a za provedbu programa prevencije ovisnost te ranog otkrivanja ovisnosti, podizanja svijesti građana o važnosti prevencije ovisnosti i uklanjanja predrasuda o ovisnicima. Tribina je organizirana u sklopu Projekta TU SAM ZA TEBE! ukupne vrijednosti 461.523,40 HRK koji je sufinancirala EU iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 392.294,89 HRK te Ured za Udruge Vlade RH u iznosu 69.228,51 kuna u okviru Poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“. Projekt u partnerstvu provode Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika „Nada“ i Grad Zadar s ciljem: provedbom edukacija, programa podrške i motivacije, savjetovanjem, izradom priručnika te organizacijom volonterskih aktivnosti postići ujednačen razvoj civilnog društva i ojačati kapacitete OCD-a za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim potrebama s naglaskom na djelovanje u kriznim situacijama i području socijalnog uključivanja, osnažiti svijest građana o problemima ovisnika, a krajnjim korisnicima osigurati bolju kvalitetu života. Praćenje tribine bit će omogućeno i putem FB stranice Udruge Nada.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...