Bogata novogodišnja ponuda u gradu: Ujutro doček dječje Nove godine, navečer koncerti na Adventu i Narodnom trgu

U Novu 2023. godinu Zadrani ove godine će ući uz bogat program koji kreće već u jutarnjim satima, a organizirala ga je zadarska Turistička zajednica. Na Trgu Petra Zoranića, uz bogatu ponudu hrane i pića na adventskim kućicama, zagrijavanje počinje uz lagane zvuke jazza i benda Black Coffee. Uz novu pjevačicu Danijelu Prpić i uhodani trio kojeg čine Renato Švorinić, Jadran Dučić – Ćićo i Ivan Ivić, Zadrani će moći čuti poznate jazz standarde i pjesme s posljednjeg albuma Subconsciously.

Ono što zadarska djeca s nestrpljenjem očekuju cijele godine događat će se istovremeno na Narodnom trgu, gdje u 11 sati započinje dječji doček Nove godine. Iz zemlje mašte stižu svi likovi koje su djeca upoznala tijekom Adventa – Djed Božićnjak, sveti Nikola, Krampus, Olaf, Anna, Elsa, sveta Lucija… Osim što će se družiti s djecom, priredit će edukativnu predstavu „Što dati čovjeku koji ima sve“ kojom će ukazati na istinske vrijednosti Adventa i božićnih blagdana. Naravno, gdje god se pojavljuju prijatelji djece jasno je da će biti slatkiša i nagrada.

Središnji događaj je odbrojavanje do podneva, kada će djeca u zrak pustiti nekoliko stotina balona ispunjenih helijem. Sve će biti u znaku veselja, konfeta, novogodišnjih dekoracija…

Nakon jutarnjeg zagrijavanja kreće sami doček u večernjim satima. Na adventskoj pozornici nešto iza 22 sata kreće nastup Tončija Huljića & Madre Badessa benda, koji će Zadrane uvesti u Novu godinu. Splitski glazbenik rijetko nastupa na dočecima Nove godine, a u posljednje vrijeme to je bilo samo jednom, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Ovo je po svemu bila jedna turbulentna godina i zato je želimo ispratiti u velikom stilu i u pozitivi ući u novu godinu. Oni koji prate naš rad znaju da je to glazba koju sam pisao za svoj gušt, ali prihvatilo ju je puno ljudi koje čini veselima. Krenut ćemo polako, a onda eksplozivno ulazimo u odbrojavanje do Nove godine, najavljuje Huljić. Nakon njih na pozornicu stiže klapa Rišpet, koja na njoj ostaje do sitnih noćnih sati.

Na Narodnom trgu Zadrani u Novu godinu ulaze također u dobrom raspoloženju s DJ-em i grupom Forum.

– Pripremili smo veseli, brži repertoar od onoga što najčešće sviramo, što znači da će biti nešto manje stranih pjesama a puno više domaćih, koje su u skladu s novogodišnjom atmosferom. Nakon odbrojavanja do ponoći i čestitke, nastavljamo s našom svirkom dok bude interesa posjetitelja, najavljuje Davor Pekota.

Naravno, Zadrani će se za novogodišnji doček moći zabaviti i na nekoj od brojnih lokacija u klubovima na Poluotoku i diljem grada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...