VIDEO: MUP objavio video o opasnostima pirotehnike, sudjeluje i izbornik Dalić

Zagrebačka policija upozorila je danas, predstavljajući tradicionalnu akciju Mir i dobro, da posljedice korištenja pirotehnike mogu biti ozbiljne i trajne, posebno kod djece.

– Najčešće su to ozljede prstiju, šake, ruke, oka, a nažalost u nekim slučajevima imaju za posljedicu trajni invaliditet, istaknuo je Zlatko Sekačić iz Regionalne protueksplozijske jedinice Zagreb.

Policija je objavila i spot u kojem upozorava na opasnost od pirotehnike. U njemu se pojavljuje i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Voditelj Službe prevencije Policijske uprave zagrebačke Velimir Tišma naglasio je da pirotehnička sredstva mogu uzrokovati požare, a njihova uporaba može biti itekako opasna u zatvorenim prostorima i na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi.

“Ne poklanjajte djeci nešto od čega bi mogli nastradati”

– Petarde nisu igračke, stoga savjetujemo roditeljima da budu odgovorni i da ne poklanjanju djeci nešto od čega bi mogli stradati, da ne podcjenjuju zainteresiranost djece za pirotehnička sredstva i da se suzdrže od uporabe pirotehnike, rekao je Tišma.

U zagrebačkoj policiji ističu da je od 15. prosinca do 1. siječnja, sukladno Zakonu o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, dozvoljena nabava nekih pirotehničkih sredstava, dok je uporaba dozvoljena od 27. prosinca do 1. siječnja 2023. godine.

Policija posebno napominje da se dozvoljena pirotehnička sredstva kupuju samo od prodavača ovlaštenih od strane MUP-a.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...