Vučetić: “U životu nisam sudjelovao u dosadnijoj raspravi o proračunu. Ovo je sve lišeno bilo kakvih bitnih elemenata”

Najvažnija i najzanimljivija točka današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Zadra svakako je ona prijedloga Proračuna za 2023.

Nakon što je gradski pročelnik za financije Ivan Mijolović predstavio prijedlog Proračuna, krenula je rasprava koja u jednom trenutku uopće nije imala veze s temom, već su se za govornicom govorilo o definiciji domoljublja, zločinačkoj organizaciji, dječjim slikovnicama i sličnome.

Nakon takve rasprave, za govornicu je stao predsjednik Gradskog vijeća, Marko Vučetić.

– U životu nisam niti sudjelovalo niti promatrao i nadam se da mi se ovakva prilika više neće pružiti, dosadniju raspravu o proračunu. Ovo je sve lišeno bilo kakvih bitnih elemenata, bilo kakvih senzacija, bilo kakvih prekreta i preokreta. Proračun upravo to treba biti, zamišljen je ako financijski okvir u kojem će se odvijati život grada, ali je on prvenstveno onaj u kojem nastaju politike i emocije i u kojem nastaju pobjednici. U ovom proračunu i u ovakvoj raspravi nema pobjednika i nema poraženih, imali smo previše pomirljivih tonova, a tonovi ne smiju biti pomirljivi. Mi trebamo sad biti u stanju napetosti i suočavanja s istinom, komentirao je Vučetić.

Napomenuo je kako proračun koji bi zajedno donijeli HDZ i SDP ne bi bio dobar.

– Proračun koji bi se donio jedinstvom HDZ-a i SDP-a bi bio proračun koji dokida demokraciju jer ljudima sad treba neko utočište, kao što huljama treba utočište u patologiziranom domoljublju, tako i ljudima treba utočište kad se u binarnom svijetu ne mire s HDZ-om da imaju onaj refleks da bi mogli pronaći utočište u SDP-u. Je li to opravdano, neću vam reći i nema potrebe da na ovom proračunu o tome govorim. HDZ i SDP, kad bi se dogovorili i sami izglasovali ovaj proračun, to bi bila smrt u gradu Zadru. Zato se to ne može i ne smije dogoditi, poručio je.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...