KK Zadar dočekuje MZT Skopje koji u Zadru nije slavio više od 10 godina, Jusup: “Oni prijete skokom u napadu!”

KK Zadar sutra u dvorani Krešimir Ćosić s početkom u 20 sati dočekuje MZT Skopje u susretu 11. kola ABA lige. Utakmicu sude Saša Pukl (Slovenija), Ivan Stefanović i Stefan Ćalić (obojica iz Srbije).

Na prvenstvenoj ljestvici Zadrani zauzimaju šesto mjesto s omjerom 6-4, dok je makedonski klub posljednji četrnaesti sa svega 2 pobjede, uz 8 poraza. MZT je zadnji put slavio u Zadru 24. studenog 2012. godine, bilo je tada 68-76 za skopsku momčad.

Ukupno su se ova dva kluba u regionalnoj ligi međusobno sastala 12 puta, 7 pobjeda upisali su Zadrani, dok su igrači MZT- a slavili 5 puta.

Danijel Jusup goste iz Makedonije shvaća i više nego ozbiljno, te dodaje:

– MZT je momčad koja ima dosta dobre šutere na vanjskim pozicijama, pojačali su se jako dobrim Amerikancem Wareom, koji je i lani kod njih igrao u prvom dijelu sezone. Puno će teže biti zaustaviti njihove šutere, s obzirom da su doveli još jednog igrača na poziciji organizatora igre. Oni prijete i skokom u napadu, naročito s mladim perspektivnim Turčinom Yigitogluom, na nama je da damo sve od sebe, pa ćemo vidjeti kako će se sve to završiti. Pozivam i navijače da nam pomognu, jer njihova podrška nam puno znači.

Zadarski stručnjak odgovorio je i na pitanje ima li problema s ozljedama ili virozama u njegovoj momčadi:

– Ima onako, nešto malo “kuburimo”, valjda ćemo se uspjeti skrpati za sutra, zaključio je iskusni trener.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...