Zadar pao na Baldekinu, Cibona preuzela vrh! Jusup: Bili su energetski bolji

U 11. kolu HT Premijer lige košarkaši Zadra poraženi su na gostovanju kod Šibenke rezultatom 77:76. Dva dana nakon velike pobjede protiv Igokee u Laktašima Zadranima ipak nije ostalo dovoljno energije da upišu još jednu pobjedu, premda su na početku posljednje četvrtine imali devet poena prednosti.

Borbeni Šibenčani nisu se predavali do samoga kraja te su izborili ono što su priželjkivali prije susreta, a to je neizvjesna završnica. Na ulasku u posljednju minutu prvo je Srđan Brocić zabio za vodstvo domaćih 75:74, da bi onda Dario Drežnjak iz drugog napada vratio minimalnu prednost na zadarsku stranu, 75:76.

U šibenskog junaka prometnuo se Patrik Jambrović, koji je šest sekundi prije kraja atraktivno zakucao za konačnih 77:76. Zadranima je ostala još jedna prilika za pobjedu, ali posljednji šut Luke Božića nije bio precizan i bodovi su ovaj put ostali na Baldekinu.

Foto: Milan Balaban/ GKK Šibenka

Inače, sve tamo do sredine treće četvrtine utakmica je bila vrlo izjednačena. Šibenčani su u prvoj dionici imali +6 (15:9) pa pred kraj poluvremena +5 (38:33), no Zadar je držao priključak. Najbolja zadarska dionica dogodila se u drugoj polovini treće četvrtine kada je, na krilima kapetana Ramljaka, zaostatak od četiri poena (50:46) pretvoren u vodstvo +5 (50:55), odnosno +7 (55:62) uoči posljednjih deset minuta igre.

U 32. minuti Luka Božić zabio je za najveću prednost Zadra na utakmici +9, 55:64, ali su Paić, Gulin i nadasve Brocić vratili Šibenku u život. Dvije minute prije kraja Pleadin je pogodio tricu za vodstvo Šibenke 73:71, na drugoj strani je Božić zabio za izjednačenje, ali u već opisanoj dramatičnoj završnici domaći su bili sretniji i spretniji.

Foto: Milan Balaban/ GKK Šibenka

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je Srđan Brocić sa 17 koševa, dok je Juraj Pleadin postigao 15, Pavao Paić 14, a junak posljednje akcije Patrik Jambrović 12. U zadarskim redovima Marko Ramljak zabio je 15 koševa, a Juan Davis, Arijan Lakić i Leon Šantelj po 11. – Čestitam Šibenki na pobjedi. Bili smo teški i oni su bili energetski bolji od nas. Što je i normalno s obzirom da smo prije dva dana igrali tešku utakmicu u Laktašima. Očito se nismo uspjeli skroz oporaviti. no bez obzira na to, mislim da smo mogli iskontrolirati utakmicu u trenutku kad smo poveli. U prvom dijelu su nam radili problem s napadačkim skokom, a na kraju smo im dvije lopte dali u ruke. Prelagano su se vratili u utakmicu. Pogodili su i neke teške šutove koje nismo uspjeli zaustaviti – rekao je nakon susreta Danijel Jusup, trener Zadra.

– Rekao sam svojim igračima, ako smiješ izgubiti utakmicu onda to smiješ protiv Zadra. I ako vidim nekog tko je uplašen neće igrati. Htjeli smo ovakvu atmosferu donijeti na Baldekin i u tome smo uspjeli. Za mene ovo i nije bio derbi jer smo mi još zeleni da bi ovo mogli zvati derbijem. Utakmica je bila puna preokreta, ogromna emocija kod svih i svaki je igrač na terenu dao svoj maksimum. Mislim da smo večeras zaslužili pobijediti, a dva najbitnija faktora ovog slavlja bili su igrači i navijači – izjavio je Damir Milačić, trener Šibenke.

STATISTIKA

Drugi je ovo prvenstveni poraz za momčad Danijela Jusupa koja je tako pala na drugo mjesto prvenstvene ljestvice s omjerom 9-2, iza Cibone koja ima 10-1, dok su Šibenka i Cedevita na 8-3.

Sljedeća utakmica na rasporedu je u petak u 20 sati, kada Zadrani u sklopu 11. kola AdmiralBet ABA lige u Krešinom domu dočekuju MZT Skopje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...