Zadarski brodar povećao udjel u ‘tvrtki kćeri’ na 97,24 posto; Tankerska Next Generation otišla s burze

Središnje klirinškog depozitarno društvo 22. prosinca u svom informacijskom sustavu provelo je korporativnu akciju prijenosa dionica manjinskih dioničara Tankerske Next Generation na Tankersku plovidbu.

Uz preknjižbu se istovremeno isplaćuje pravična naknada manjinskim dioničarima u iznosu od 78 kuna za svaku redovnu dionicu, stoji u obavijesti SKDD-a.

Podsjetimo, to je istovjetna cijena koju je Tankerska plovidba ponudila tijekom svoje dobrovoljne ponude za preuzimanje Tankerske Next Generation koja je završila 28. studenog.

U toj ponudi zadarski je brodar povećao svoj udjel u svojoj tvrtki-kćeri na 97,24 posto.

Zadnji dan trgovine Tankerskom Next Generation na Zagrebačkoj burzi bio je 19. prosinca, a prestanak uvrštenja 8,7 milijuna dionica stupio je na snagu 22. prosinca.

Jedan od razloga prestanka uvrštenja stoji u Pravilima Burze, gdje je kao uvjet za uvrštenje na Službeno tržište propisano da javnosti mora biti distribuirano najmanje 25 posto dionica, a da navedeni postotak dionica mora biti distribuiran na najmanje 30 dioničara.

Time s domaćeg tržišta kapitala odlazi dionica koja je 2015. označila prvu pravu početnu ponudu dionica (IPO) nakon velike financijske krize 2008., od koje se domaće tržište još uvijek nije oporavilo, prenosi Poslovni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...