Zbog ovrhe se od 28. prosinca zatvara splitska Spaladium arena

Ovrha stiže 28. prosinca, a prema riječima Mladineo, grad se tijekom cijelog postupka nije javio kako bi se dogovorili o mogućem rješenju problema. Na održanoj Skupštini vjerovnika svi su se danas složili s prijedlogom stečajne upraviteljice Mladineo koja je objasnila da Spaladium Areni neće staviti ključ u bravu 28. prosinca zbog njezine specifičnosti i složenosti tehnologije i kompliciranosti. Riječ je o ovrsi vezanoj uz tražbine grada za komunualnu i vodnu naknadu.

– Pokušavamo učiniti sve da cijeli objekt zaštitimo od devastacije jer je nesporno da će – čim dvorana ostane bez struje i čuvanja jer sigurno da to ne možemo snositi ako imamo blokiran račun – ta imovina biti zapravo izložena devastaciji, rekla je Mladineo. Odgovarajući na novinarski upit, rekla je da, prema procjenama iz 2015. godine, objekt, zemljište i tehnologija u Spaladium Areni vrijede oko 500 milijuna kuna. – U Areni se od 28. prosinca neće održavati događaji, a o prodaji će odlučivati nakon nekoliko mjeseci, nakon što se sve operativne stvari završe, rekla je Mladineo.

– U ovakvim stečajnim postupcima s krajnjom likvidacijom troškovi i obveze komunalne naknade naplatit će se prilikom prodaje imovine stečajnog dužnika, jer tijekom cijelog stečajnog postupka nije bilo mogućnosti da se regularno naplaćuju, dodala je Mladineo. – Grad Split zakonski je dužan postupati prema svim potraživanjima. Odluka o Spaladium Areni u potpunosti je u rukama Skupštine vjerovnika, priopćili su iz grada nakon današnjeg ročišta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...