Želimir Terkeš više nije trener prve momčadi HNK Zadar! U gotovo dvije godine na klupi klub je ostvario 40 pobjeda

Legendarni igrač NK Zadra i naš trener protekle gotovo dvije godine Želimir Terkeš stavio je mandat na raspolaganje Upravnom odboru kluba nakon završetka polusezone.

Nakon obavljenih razgovora s trenerom Terkešom i analize situacije s pogledom na perspektivu, u interesu kluba donesena je odluka o sporazumnom raskidu ugovora.

Želimir Terkeš je prvim trenerom HNK Zadar imenovan početkom siječnja 2021. godine u trenutku kada je naš klub tek stvarao momčad i igrao u 1. ŽNL Zadarske županije.

Nakon osvojenog 1. mjesta – pod vodstvom Terkeša je ostvareno 12 pobjeda i 2 poraza, HNK Zadar je uspješno prošao i kvalifikacije u kojima se nadmetao s ONK Metković i NK GOŠK Kaštela te se na taj način plasirao u 3. HNL jug (3 rang).

U sezoni 2021./2022. nakon jeseni s učinkom od 1.41 osvojenih bodova po utakmici, prva momčad HNK Zadar je u nastavku ostvarila puno bolji rezultat i došla na dva boda od plasmana u 2. NL.

Ipak, krajnji učinak od 1.74 boda po utakmici nije bio dovoljan za ostvarenje cilja.

Želimir Terkeš je na klupi HNK Zadar dočekao i novu sezonu u 3. NL jug (2022./2023.), te je njegova momčad ostvarila 10 pobjeda, 2 neriješena i 3 poraza što u ovosezonskim konstelacijama snaga nije bilo dovoljno za 1. mjesto. Navedenom je kumovala lošija završnica u kojoj je HNK Zadar u četiri kola ubilježio svega jednu pobjedu što je pogoršalo dojam i utjecalo na atmosferu u momčadi.

Ukupni učinak Želimira Terkeša na klupi HNK Zadar u periodu od gotovo dvije godine je 40 pobjeda (60%), 13 neriješenih (19%) i 14 poraza (21%).

U natjecanju 3. HNL jug (3 rang) / 3. NL jug (4 rang) pod vodstvom trenera Terkeša je HNK Zadar ubilježio respektabilnih 1.86 osvojeni bod po utakmici.

“Vrata HNK Zadar za Želimira Terkeša će uvijek biti otvorena, zadarski plavi nikada neće zaboraviti igrački i trenerski doprinos našeg „Terke“. Rastajemo se prijateljski i u sportskom duhu s visokom dozom poštovanja u nadi da će nam se u idealnom trenutku u budućnosti putevi ponovo spojiti!”, kažu iz kluba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...