64-godišnji muškarac u Slavonskom Brodu preminuo od gripe

Muškarac srednje životne dobi s mnogim kroničnim bolestima preminuo je na Odjelu za infektologiju bolnice u Slavonskom Brodu.

– Riječ je o muškarcu, rođenom 1958. godine koji je necijepljen i s komorbiditetima. PCR-om je dokazana influenca i to još jednom pokazuje da je gripa ozbiljna i opasna bolest, istaknuo je doktor Ante Cvitković za HTV. Brodsko posavska županija tjedno bilježi preko dvije stotine oboljelih od gripe, a ovo je prvi smrtni slučaj.

– Gripa je bila ta koja je po svemu sudeći potaknula taj neželjeni i malo nepredviđeni niz događaja koji su nažalost doveli do smrtnoga ishoda , rekao je dr. Ivica Čabraja s odjela infektologije. Prema posljednjim podacima od prije dva tjedna, u Hrvatskoj je ove sezone dosad zabilježeno 1 759 slučajeva gripe.

– Iza nas su blagdanska druženja i za očekivati je da će broj prijava novih slučajeva gripe sada rasti. U Hrvatskoj je uobičajeno da kroz siječanj naglo raste broj novooboljelih, sredinom veljače dolazi do vrhunca, a nakon toga dolazi do blagog pada, objasnila je epidemiologinja, Vesna Višekruna Vučina. Pozvala je rizične skupine, starije i sve ostale koji još nisu da se cijepe protiv gripe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...