Abba Symphonic Real Tribute Show stiže u dvoranu Krešimira Ćosića povodom 50. rođendana legendarnog benda

Prvi put u Zadru ABBA SYMPHONIC Real Tribute Show nastupiti će u dvorani Krešimira Ćosića u SC Višnjik 14. travnja i time postati dio ABBAmanije koja je zahvatila Hrvatsku te će se Zadar pridružiti gradovima koji su iskazali nevjerojatan interes za ovaj show! ABBA kao globalni fenomen ne prestaje iznenađivati ni nakon pola stoljeća. Fanovi glazbe ovog legendarnog benda u Hrvatskoj, kao i u svijetu, prenose svoju ljubav s generacije na generaciju.

Stoga ne čudi da su i u Hrvatskoj koncerti Abba Symphonic Real Tribute Showa ,koji autentično promoviraju glazbu ovih pop osvajača, rasprodani.  Glazba kojom su se proslavili, „slatka i melankolična“, upravo je recept za dugovječnost i prolazak na svim testovima vremena jer uz sve današnje popularne pop pjesme lišene romantike i čarolije, ABBA budi u nama onu „Dancing Queen! I to naprosto nitko ne može osporiti.

Simfonijski orkestar i bend ovom će turnejom proslaviti 50 godina postojanja jednog od najslavnijih bendova na svijetu. Dva puta rasprodani koncert u Zagrebu i rasprodani koncert u Rijeci, te prepuna dvorana u Varaždinu privući će sve generacije, od mladih koji su putem Tik Toka i mjuzikla Mamma Mia upoznati s stvaralaštvom ovog legendarnog benda do starije generacije koja je odrastala i prve plesne korake napravila upravo uz ABBU. Kada zasvira „Waterloo“ uz pratnju simfonijskog orkestra, dvorana se diže na noge i do kraja koncerta nitko ne sjedi. Snaga koju ima ovaj Show leži u vrhunskoj interpretaciji, glazbenom putovanju u neka jednostavnija vremena puna bještavila i scenskom nastupu nabijenom nevjerojatnom energijom.

Koncert posvećen švedskoj grupi ABBA koja ove godine slavi 50 godina. U toj značajnoj jubilarnoj godini nastavljen je projekt ABBA SYMPHONIC, koji je oživio najuspješnije ABBA hitove poput Mamma Mia, Dancing Queen, Super Trouper, The Winner Takes It All, S.O.S., Fernando i i drugih, na oduševljenje starih i novih obožavatelja ABBE. Uz simfonijski orkestar nastupa jedan od najboljih bendova ABBA Real Tribute, koji se odlikuje originalnom kostimografijom, plesnom koreografijom, izvrsnom interpretacijom i nastavlja povijesti ABBE! Nastupom u živo i vrhunskom showu te produkciji, ABBA SYMPHONIC će vas vratiti u nostalgična vremena i prizvati uspomene razdoblja u kojem je ABBA dominirala na međunarodnim radijskim ljestvicama!

Skupina ABBA je u razdoblju od 1972. do 1982. kao najuspješnija švedska skupina svih vremena prodrla na svjetsku pozornicu, prodavši više od 400 milijuna ploča, što ih je pretvorilo u svjetske rekordere. Slavni članovi ABBE su bili: Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Anderson, Anni-Frid Lyngstad. Na glazbenoj sceni pojavili su se putem natjecanja za pjesmu Eurovizije 1974. sa skladbom Waterloo, a njihov je uspon započeo 1975. godine s pjesmom S. O. S.. Na svjetski vrh ih je lansirala pjesma Mamma Mia gdje su ostali narednih godina, stvarajući vojsku obožavatelja koji su ljubav prema ABBI prenosili i na nove generacije. Izdali su osam originalnih albuma i izdali ih u rekordnim nakladama. ABBA još danas osvaja publiku na televiziji, radiju i naravno s vrlo popularnim filmom Mamma Mia.

Doživite glazbu legendarne ABBE 14. travnja 2023. u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru. Ulaznice u prodaji od 26.01. u 10 sati putem web stranice Eventim. hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...