Cestitka_Uskrs

Bivši policajac bokserom smrskao lice mladiću i prijetio njegovom ocu, neće u zatvor

Abel Pešut, bivši policajac i boksač, kažnjen je radom za opće dobro za nanošenje teške tjelesne ozljede i prijetnju te je nakon objave presude pušten iz istražnog zatvora u kojem se nalazio posljednjih mjesec i pol dana. Pešut je djela priznao pa mu je sud to honorirao u vidu blaže sankcije od one koju je tražilo Državno odvjetništvo, prenosi Index. 

Po prvoj točki optužnice, osuđen je na deset mjeseci zatvora za napad na Ivana R. D. ispred terase lokala Korado u Trogiru. Nakon prepirke dva puta ga je udario u glavu šakom na kojoj je držao bokser, a kada je pao, još dva puta ga je udario u glavu. Ivan R. D. zadobio je krvne podljeve i razderotine na oba oka, prijelom nosnih kosti s pomakom, prijelome dna očnih šupljina, jagodičnih kostiju, kao i obje gornje čeljusti.

Pet dana kasnije nazvao je žrtvina oca Ivana R. D., predstavio mu se imenom i u nakani da ga zastraši, rekao mu: “Slušaj prije nego zažališ. Čuo sam da me tražiš. Tvoj mali zabada nos gdje mu nije mjesto, što se miješa, tko je on pa će meni određivati koga ću ja udariti, a koga ne. Znam gdje ti je kuća. Odletjet će ti sve u zrak kad ti doleti bomba. Dođi da se nađemo, da to riješimo.”

Za prijetnju je osuđen na pet mjeseci zatvora, što mu je u konačnici donijelo jedinstvenu kaznu zatvora od 11 mjeseci, koja je potom zamijenjena radom za opće dobro tako da će se jedan dan zatvora zamijeniti s dva sata rada. Pešutu je u kaznu uračunato vrijeme koje je proveo u istražnom zatvoru od 6. prosinca.

Izrečena mu je i zabrana približavanja, uznemiravanja i uhođenja žrtava u trajanju od jedne do pet godina. Dužan je i platiti troškove kaznenog postupka u iznosu od 663.61 eura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...