Božinović o VRO Maslenica: “Upravo ovdje se oslobađala Hrvatska”, Banožić: “Nijedna žrtva nije bila uzaludna”

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obratio se novinarima na obilježavanju 30. obljetnice VRO Maslenica. Istaknuo je da neprijatelj nije slučajno odabrao ovaj dio Hrvatske kako bi je prepolovio te da je upravo ovdje oslobođena Hrvatska, a sve sastavnice HV-a i MUP-a ovdje dale najbolje od sebe i postavile temelje za oslobodilačke akcije Bljesak i Oluju

– Tu se pokazalo da Hrvatska ima snagu, volja nikad nije bila upitna, da ima vještinu i ljude koji će to izvesti po svim pravilima ratovanja, rekao je Božinović.

Dodao da je Hrvatska danas država koja svojim građanima jamči prosperitet, ali da se uvijek mora vraćati onima koji su to omogućili svojom hrabrošću, znanjem i domoljubljem.

Novinarima se obratio i ministar obrane Mario Banožić naglasivši da nijedna žrtva nije bila uzaludna.

– Čast mi je biti ovdje s ministrima, među braniteljima koji su unatoč mladosti, slaboj opremljenosti hrabro stali i obranili granice u kojima živimo. Ovako mi kao Ministarstvo obrane dajemo podršku svim braniteljima i želimo poslati poruku mladima kako se voli država. Podsjećamo i branitelje na trenutke kad su stvarali Hrvatsku vojsku. U svjetlu ovih 30 godina možemo samo promatrati što se sve događalo i da nijedna žrtva nije uzaludna, rekao je ministar Banožić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...