Bujan i Medved iz AK Fortius Zadra brončane na PH za mlađe seniore, trener Stipić: “Hrabrost nas je nagradila!”

U Zagrebu je na Velesajmu održano dvoransko PH u atletici za mlađe seniore, Jana Bujan i Miriam Medved iz AK Fortius Zadar osvojile su brončana odličja. Bujan je do trećeg mjesta stigla u troskoku (11.55 m), dok je Medved isto mjesto osvojila u utrci na 800 metara, ujedno ostvarivši osobni rekord.

Trener Edi Stipić smatra kako ih je nagradila hrabrost, te se nada dobrim rezultatima i na skorašnjem mlađem juniorskom prvenstvu:

– To su mlade cure koje su još uvijek petnaestogodišnjakinje, doduše, Miriam je sad napunila 16 godina, dakle, radi se o djevojkama koje su tek sad zakoračile u mlađu juniorsku kategoriju. U Zagreb smo došli, onako, provjeriti što smo radili, splet okolnosti je pokazao da su one pokazale veliki napredak. Rezultati su čak i iznad očekivanja, eto, cure su osvojile medalje, ali iskreno nismo se nadali odličjima. Uvijek mislite da je netko drugi bolji, ali onda se dogodi situacija na licu mjesta, gdje se vidi da je netko napredovao, jer da se medalje dijele unaprijed, natjecanja se ne bi ni održavala. Naša hrabrost nas je nagradila, govori Stipić, i nastavlja:

– Mlađe juniorsko prvenstvo je već ove subote, opet u Zagrebu. Bit će jako teško doći tamo, jer se najavljuju loše vremenske prilike, tako će da će nas to skrenuti s puta, te ćemo duže putovati! Najstariji atletičari AK Fortius tek sada počinju i postaju mlađi juniori, zapravo od 1. siječnja su postali mlađi juniori. Natjecanje će se održati na jednom od paviljona Velesajma, ide nas na put četrnaest. Naš klub je pobornik štafetnog trčanja, imamo prijavljene dvije štafete, ali za to natjecanje morate imati normu, međutim, osam naših atletičara ima normu na temelju prošlogodišnjih rezultata. Što ćemo napraviti vidjet ćemo na kraju natjecanja, ali imamo šanse za visoke plasmane, zaključio je trener Edi Stipić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...