Bujas se žestoko obrušio na poteze Vlade: “Prihvatite se problema, a ne svinjskih polovica”

Hrvoje Bujas iz Glasa poduzetnika u RTL Direktu se žestoko obrušio na poteze Vlade koja u ratu s trgovcima želi zauzdati poskupljenja

‘Smatram da svaki poduzetnik ima pravo staviti cijenu i uspjeti ili propasti na tržištu’, kaže Bujas te dodaje kako su doista neke cijene ipak otišle više nego što se očekivalo, moguće zbog nestabilnosti na tržištu.

‘Ali ako je netko zaokružio deset kuna na 1,50 eura, a ne na 1,40, mora li to biti tema Vlade i jesu li svinjske polovice tema Vlade, kroasan u pekarnici? Je li cijena koju stavlja poduzetnik tema Vlade kraj svih problema zadnjih 30 godina i to strukturalnih? Dajte ljudi prihvatite se problema, a ne svinjskih polovica’, oštro će Bujas.

Smatra i da u slobodnim društvima sa slobodnim tržištem država ne smije ići tako izravno na tržište te tako dobivati samo jeftine političke poene, piše Danas.hr.

Bujas ističe i da je među poduzetnicima bilo onih koji su pretjerali.

‘Nisu svi poduzetnici cvijeće, ali nikad neću pozvati nekoga da korigira cijene, to je skupljanje jeftinih političkih poena’, ponavlja Bujas. Smatra da je velik problem što su hrvatske plaće najmanje u eurozoni, i to zato što je sustav skup i neefikasan.

‘Mi tražimo da država makne obruč koji nas stišće 30 godina, struja nam je u startu tri puta skuplja nego građanstvu. Ja više ne znam papire koji mi dolaze, tko to može više upraviti. PDV je drugi najveći u EU, ali porez na dohodak koji bi trebao biti flat rate je sad 10 posto’, dodaje.

Bujas kao najveći krimen svih dosadašnjih vlada ističe neprovođenje nužnih reformi.

‘Mi smo imali samo veće namete pa se jedno jutro probudimo i vidimo gdje smo’, kaže te dodaje da su upravo zbog visokih nameta neki prisiljeni varati državu kako bi zaradili.

‘To treba prestati i uhvatiti se u koštac s problemima i pokazati i volju te napraviti reforme’, kaže.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...