Bivši nogometaš Zadra Almir Raščić i dalje je u komi, od napada je prošlo tjedan dana, a o počiniteljima i dalje nema informacija

Stanje bivšeg nogometaša Zadra Almira Raščića, koji je prošlog tjedna pretučen i nastrijeljen u glavu u Goraždu u istočnoj Bosni, i dalje je nepromijenjeno. Raščić se nalazi u Kliničkom centru Sarajevo i u induciranoj je komi.

Istraga je u tijeku, od napada je prošlo tjedan dana

Tjedan dana od napada koji je uznemirio stanovnike Goražda istražitelji još nemaju nikakvih informacija o mogućim motivima i izvršiteljima, piše Avaz. Podsjetimo, 48-godišnjeg Raščića prošlog su petka za sada nepoznati počinitelji napali kod stambene zgrade u kojoj živi. Naknadno ga je pronašao slučajni prolaznik koji je sve prijavio policiji.

– Istraga je u tijeku. I dalje se prikupljaju dokazi, poduzimaju se radnje, sve što dozvoljava Zakon o kaznenom postupku. Vrše se provjere na terenu, prikupljaju se materijalni dokazi, obavljaju se razgovori sa svjedocima, rekao je kantonalni tužitelj Mirsad Bilajac.

Napad se dogodio na prostoru koji nije osvijetljen niti pokriven videonadzorom. Avaz doznaje da je Raščić najvjerojatnije upucan iz pištolja Zastava M57, popularnog “tetejca”.

Takav trag istražitelji imaju nakon pronađene čahure i košuljice zrna kalibra 7.62 milimetra. Utvrđeno je da zrno pripada toj vrsti oružja. U istragu su se uključile Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i Federalna uprava policije (FUP).

Raščić je igrao u nogometnom klubu Zadar, bio je reprezentativac BiH, a igrao je i u Željezničaru, Veležu i Olimpiku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...