CRO Demoskop; Raste optimizam među građanima, a četvrtina birača i dalje bira HDZ

RTL u suradnji s Promocijom plus objavio je CRO Demoskop za siječanj.

Iako je HDZ i dalje zadržao veliku prednost pred političkom konkurencijom i njega bira više od četvrtine birača (26,4 posto) – nakon dva mjeseca rasta (studeni 24,7 posto – prosinac 26,9 posto) – sada pada za pola postotna boda.

SDP žonglira mjesecima na drugom mjestu s oko 15 posto (siječanj 14,8 posto – prosinac 15,4 posto), a Možemo iako s negativnom tendencijom (prosinac 10,2 posto) i ovog mjeseca drži treće mjesto (10,1 posto) ispred MOSTa, koji blago raste (siječanj 9,1 posto – prosinac 9,0 posto) i Domovinskog pokreta (siječanj 6,1 posto – prosinac 5,9 posto) za koji treba reći da u odnosu na prošlogodišnji siječanj bilježi najveći rast u odnosu na konkurenciju – od oko 2 i pol postotna boda.

Predsjednik Milanović i dalje je najpozitivniji političar (16,4 posto). Blago se oporavlja nakon prošlomjesečnog pada (15,8 posto) – ali u odnosu na početak prošle godine (20,2 posto) popularnost mu se topi za 4 postotna boda.

Na drugom mjestu je premijer Andrej Plenković. Pozitivnim ga vidi 15 posto građana.

Promjena ima – godinu Hrvatska počinje optimističnije nego li je prošlu zaključila. U prosincu je 73 posto građana smatralo da idemo u pogrešnom smjeru – sada je to 68 posto (67,9).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...