Davor Dujić iskreno: “Radi istine, vraćam BK Zadar u život, Mišo Kovač je nula od čovjeka!”

Boksački klub Zadar nastupit će 19. siječnja na juniorskom Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu, vodit će ga 58-godišnji Davor Dujić, glavni trener, kojem je predsjednik Dragan Vidaić dao sve ovlasti.

Uskoro je veliko iskušenje za tebe i tvoje borce?

Juniorsko prvenstvo Hrvatske je za osam dana u Zagrebu, seniorsko je mjesec dana nakon toga, dakle u veljači. Postoji jedna problematika, naime treniram u BK Zadar sedam, osam momaka, već trinaest mjeseci samostalno vodim treninge, spremio sam pet, šest boraca. Međutim, zbog nekih drugih problema prisiljeni smo samo dva naša člana za sada poslati na predstojeća natjecanja, i to one koji su bili najvrijedniji i koji su najduže radili u kontinuitetu. Ivano Skoblar, koji je napunio 15 godina, ide na juniorsko PH kategorije do 70 kg, dok Jere Perić, kojem sam kum na krštenju, ide na seniorsko PH kategorije do 92 kg, inače radi se o sinu legendarnog trenera Jere Perića, koji je bio moj trener. Istaknuo bih kako sam spremio Skoblara super, radi se o vrijednom mladiću, početnik je i nema još niti jedan meč. Moram kazati da Boksački klub Zadar vraćam iz pepela!

Što znači to iz “pepela”?

Radi se o tome da je BK Zadar dotaknuo dno dna! Ja sam tu godinu dana i nisam imao saznanja, jer je predsjednik kluba Dragan Vidaić u poslu, u posljednje četiri godine skupilo se puno računa i dugova, to se u dvanaest i pol godina, koliko sam u klubu bio s Vidaićem, nije dogodilo da smo jedan račun ostali dužni, nikad!

Koliko iznosi dug?

Radi se o nekih 30-ak tisuća kuna duga, što trošak za prostor koji je u vlasništvu Grada Zadra, dalje, tu su i dugovi za komunalije, Savezu se nije plaćalo dvije godine i tako dalje. Skupilo se gotovo 5 tisuća eura duga! Želio bih se zahvaliti mom prijatelju, gradonačelniku Branku Dukiću, ali samo u zakonskim okvirima, tu je i Josip Miočić koji nam također stvarno pomaže. Vodim veliku administrativnu bitku kako bi Klub postavili na noge, za registar i druge stvari. Paralelno vodim i financijsku bitku, jer da bi izašli na bilo kakvo prvenstvo  potrebni su nam novci.

Jesi li uspio riješiti dug?

Nešto sam uspio, bio sam na razgovoru s gradskim ocima, uspio sam dogovoriti da nam prolongiraju dug kroz isplatu u nekoliko rata. U BK Zadar sam došao iz čiste ljubavi, jer on je moj matični klub, svi ostali boksački klubovi u našem gradu, uz dužno poštovanje, nastali su devedesetih godina i kasnije, BK Zadar je star točno koliko i ja, dakle, 58 godina. Vratio sam se u Klub, ponavljam, iz ljubavi, to se zove moja misija u BK Zadar. Ovaj povratak je za mene izazov! Kažem, BK Zadar je dotaknuo dno dna, moglo je doći do realizacije da se Klub zatvori i blokira. Vidaić mi je došao i kazao: “Davore, ja ovo ne mogu više raditi, ako hoćeš preuzmi sve, dajem ti sve ovlasti!”. Vidaić me postavio za potpredsjednika i glavnog trenera, rekao sam mu da ne želim da izađe iz kluba, i ako slučajno želi otići u mirovinu, da mene stavi za predsjednika BK Zadar. Rekao sam Vidaiću i da je kao i Boro Poštar, koji je u Tornadu doživotni počasni predsjednik, tako i on doživotno počasni predsjednik BK Zadar. Klub mora opstati, jer on je brend! Sa svim ostalim boksačkim klubovima u Zadru sam u dobrim odnosima, dobar sam i sa svim trenerima u Zadru, s legendarnim Mariom Nikolićem Paćom, Nenom Mitrovićem, Edijem Miloševićem, Robertom Modrićem i drugima. Jedan sam od rijetkih koji odlično surađuje sa svim boksačkim klubovima u Zadru.

Poznato je kako je legendarni pjevač Mišo Kovač vaš bivši prijatelj?

Ne želim teške riječi, ali realno i iskreno ću reći neke stvari. Mišo je čovjek kojeg sam uz pomoć mojih Zadrana vratio u život na glazbenu scenu. Vratio sam Mišu Kovača i životno, obiteljski i estradno, vratio ujedno i njegovu kćer Ivanu i suprugu Lidiju! Moja pokojna žena i ja, kao i moji Zadrani, vratili smo Mišu na scenu. Mišo Kovač se pokazao kao nula od čovjeka!

Bio si u sukobu i sa vodećim ljudima u Hrvatskom boksačkom savezu?

Ovim putem moram kazati da sam pružio ruku i predsjedniku HBS Boni Bošnjaku, kao i tajniku Marku Maroviću. To je je jedna normalna sportska pomirba, morao sam se pomiriti iz razloga da BK Zadar ide dalje, radi istine, jer se moja priča zove radi istine, definitivno vraćam BK Zadar u život! To je moj poklon Draganu Vidaiću i BK Zadar, kako bih maknuo djecu s ulice iz droge i kriminala. Ne želim da Vidaića izbace iz BK Zadra i da zapečatiraju Klub zbog dugova!

Jesi li na plaći u BK Zadar ili radiš besplatno?

Potpuno besplatno! Ne može me Vidaić niti platiti, jer ni on ne dobiva, BK Zadar nije profatibalna udruga.

Kako živiš?

Živim, imam neke kombinacije, i rješavam svoje stvari. Živim na kapaljku iz dana u dan! Nema veze, život ide dalje, dovoljno mi je da imam za ručak i večeru, i da imam gdje prespavati! Snagu mi daju genetika, pjesma, sport i moja obitelj. Vedrog sam duha i životni sam fighter. Ubila me igra velikih brojki, družio sam se kroz život sa tisuće ljudi. Ispostavilo se da se prema petnaestak njih, na mom mjestu nitko im ne bi oprostio ono zlo kojeg su meni napravili! Ostalo je možda pet, šest ljudi, s kojima moram borbu sam sa sobom dovesti, kako bi oprostio i njima.

Znači, nikakve osvete neće biti?

Nadam se da neće, jer nisam osvetoljubljiva osoba!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...